Tat avtomobilov končal v rokah policije

Po kraji BMW-ja so policisti najprej izsledili avtomobil, nato storilca, ugotovili pa še, da na bivališču ni bil prijavljen, da je imel ponarejen potni list in da ga s tiralico iščeta tako Srbija kot Hrvaška.
Oglej si celoten članek

Kranjski policisti so zaradi utemeljenega suma storitve tatvine osebnega avtomobila znamke BMW 120D na kranjsko okrožno tožilstvo ovadili 38-letnega državljana Srbije.

Kot so dogajanje povzeli na Policijski upravi Kranj, je osumljenec 21. januarja okoli 18. ure pristopil do dvorišča kranjskega podjetja, ki se ukvarja s prodajo rabljenih vozil. Na parkirnem prostoru, na katerem je bilo več avtomobilov, je pristopil do osebnega avtomobila znamke BMW 120D kovinsko črne barve. Na neugotovljen način je odklenil vozilo in s posebej prirejeno elektronsko napravo spravil avtomobil v pogon. Z dejanjem je podjetje odškodoval za okoli 13.500 evrov, pojasnjujejo kranjski policisti. Vozilo je nato odpeljal v eno izmed garažnih hiš v Ljubljani ter nanj namestil druge registrske tablice.

Uspešno izsleden in priprt

Z zbiranjem obvestil so policisti 24. januarja v dopoldanskih urah v garažni hiši izsledili vozilo. V nadaljevanju pa so ugotovili tudi, kje osumljenec neprijavljen prebiva. 25. januarja okoli 7. ure so osumljenca izsledili in prijeli pred stanovanjem v stanovanjskem bloku v bližini garaže, v kateri je bil parkiran ukradeni BMW.

V postopku se je storilec policistom izkazal s ponarejenim potnim listom. Policisti so ga privedli na policijsko postajo, kjer so opravili identifikacijski postopek in ga preverili v evidencah policije in preko Interpola. Ko so potrdili njegovo identiteto, so ugotovili, da je zanj razpisana mednarodna tiralica zaradi tatvin vozil na območju Hrvaške in Srbije.

V sporočilu za javnost Policijska uprava Kranj še sporoča, da so osumljenca po zaslišanju privedli k dežurni preiskovalni sodnici v Kranju, ki je zanj odredila pripor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.