Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Tat avtomobilov končal v rokah policije

Po kraji BMW-ja so policisti najprej izsledili avtomobil, nato storilca, ugotovili pa še, da na bivališču ni bil prijavljen, da je imel ponarejen potni list in da ga s tiralico iščeta tako Srbija kot Hrvaška.

Kranjski policisti so zaradi utemeljenega suma storitve tatvine osebnega avtomobila znamke BMW 120D na kranjsko okrožno tožilstvo ovadili 38-letnega državljana Srbije.

Kot so dogajanje povzeli na Policijski upravi Kranj, je osumljenec 21. januarja okoli 18. ure pristopil do dvorišča kranjskega podjetja, ki se ukvarja s prodajo rabljenih vozil. Na parkirnem prostoru, na katerem je bilo več avtomobilov, je pristopil do osebnega avtomobila znamke BMW 120D kovinsko črne barve. Na neugotovljen način je odklenil vozilo in s posebej prirejeno elektronsko napravo spravil avtomobil v pogon. Z dejanjem je podjetje odškodoval za okoli 13.500 evrov, pojasnjujejo kranjski policisti. Vozilo je nato odpeljal v eno izmed garažnih hiš v Ljubljani ter nanj namestil druge registrske tablice.

Uspešno izsleden in priprt

Z zbiranjem obvestil so policisti 24. januarja v dopoldanskih urah v garažni hiši izsledili vozilo. V nadaljevanju pa so ugotovili tudi, kje osumljenec neprijavljen prebiva. 25. januarja okoli 7. ure so osumljenca izsledili in prijeli pred stanovanjem v stanovanjskem bloku v bližini garaže, v kateri je bil parkiran ukradeni BMW.

V postopku se je storilec policistom izkazal s ponarejenim potnim listom. Policisti so ga privedli na policijsko postajo, kjer so opravili identifikacijski postopek in ga preverili v evidencah policije in preko Interpola. Ko so potrdili njegovo identiteto, so ugotovili, da je zanj razpisana mednarodna tiralica zaradi tatvin vozil na območju Hrvaške in Srbije.

V sporočilu za javnost Policijska uprava Kranj še sporoča, da so osumljenca po zaslišanju privedli k dežurni preiskovalni sodnici v Kranju, ki je zanj odredila pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.