Tat se je izdajal za gasilca in kradel

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Koprski policisti so ovadili 32-letnika z okolice Kopra, ki si je od začetka leta privoščil več drznih tatvin. V dveh primerih se je predstavil kot gasilec oz. izvajalec pregleda plinskih inštalacij, s pretvezo pregledal stanovanje in odnesel torbico oz. denarnico. V tretjem primeru je odnesel torbico ženski, ki mu je ustavila, ko je štopal.
Oglej si celoten članek

Koprčan je dveh primerih pozvonil na vrata stanovanj oškodovancev in se v enem primeru predstavil kot gasilec s pretvezo, da mora pregledati plinske instalacijo, v drugem primeru pa da opravlja preglede plinskih instalacij plinskih jeklenk.

Oškodovanca sta ga spustila v stanovanje, moški pa je zlorabil njuno zaupanje in med pregledom plinske inštalacije izkoristil njuno nepazljivost ter pregledal tudi ostale dele stanovanja, kjer je iskal denar in druge vrednejše predmete. V enem primeru je ukradel žensko torbico, v drugem pa denarnico.

V tretjem primeru je 32-letnik štopal, med vožnjo pa je voznici z zadnjega izmaknil žensko torbico skupaj z njeno vsebino, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

Policisti so Koprčana osumili še kaznivega dejanja tatvine, ko je decembra na eni od srednjih šol v Kopru iz učilnice ukradel torbo, v njej pa so bili med drugim tudi denarnica z denarjem in dokumenti, sončna očala in mobilni telefon.

Policisti so zoper osumljenega podali tri kazenske ovadbe zaradi kaznivih dejanj velikih tatvin in kaznivega dejanja tatvine. V nedeljo so ga tudi privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor, so še sporočili s policije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.