Slovenija
18 ogledov

Tat se je izdajal za gasilca in kradel

Policija Andrej Leban
Koprski policisti so ovadili 32-letnika z okolice Kopra, ki si je od začetka leta privoščil več drznih tatvin. V dveh primerih se je predstavil kot gasilec oz. izvajalec pregleda plinskih inštalacij, s pretvezo pregledal stanovanje in odnesel torbico oz. denarnico. V tretjem primeru je odnesel torbico ženski, ki mu je ustavila, ko je štopal.

Koprčan je dveh primerih pozvonil na vrata stanovanj oškodovancev in se v enem primeru predstavil kot gasilec s pretvezo, da mora pregledati plinske instalacijo, v drugem primeru pa da opravlja preglede plinskih instalacij plinskih jeklenk.

Oškodovanca sta ga spustila v stanovanje, moški pa je zlorabil njuno zaupanje in med pregledom plinske inštalacije izkoristil njuno nepazljivost ter pregledal tudi ostale dele stanovanja, kjer je iskal denar in druge vrednejše predmete. V enem primeru je ukradel žensko torbico, v drugem pa denarnico.

V tretjem primeru je 32-letnik štopal, med vožnjo pa je voznici z zadnjega izmaknil žensko torbico skupaj z njeno vsebino, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

Policisti so Koprčana osumili še kaznivega dejanja tatvine, ko je decembra na eni od srednjih šol v Kopru iz učilnice ukradel torbo, v njej pa so bili med drugim tudi denarnica z denarjem in dokumenti, sončna očala in mobilni telefon.

Policisti so zoper osumljenega podali tri kazenske ovadbe zaradi kaznivih dejanj velikih tatvin in kaznivega dejanja tatvine. V nedeljo so ga tudi privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor, so še sporočili s policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.