Tehnični pregled Stožic

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
Komisija MOP bo ponovni tehnični pregled športnega centra Stožice najverjetneje opravila v zadnjih dneh ali urah pred otvoritvenima tekmama, ki bosta 10. in 11. avgusta.
Oglej si celoten članek

Z ministrstva za okolje so namreč pojasnili, da je tehnični pregled predviden na začetku drugega tedna v avgustu.

Podjetje Grep, ki za Mestno občino Ljubljana (MOL) gradi športne objekte, je komisiji ministrstva za okolje in prostor vlogo za pregled odprave pomanjkljivosti na športnih objektih v Stožicah oddal v torek.

Na MOP so tedaj pojasnili, da se ob ponovnem tehničnem pregledu ugotavlja odprava pomanjkljivosti. Če te niso odpravljene, upravni organ ne more izdati uporabnega dovoljenja, ki je pogoj za uporabo objekta, so zapisali.

Ministrstvo je sicer opravilo že dva tehnična pregleda objektov Športnega centra Stožice, in sicer 16. in 28. junija.

Ljubljanski župan Zoran Janković pa je na torkovi novinarski konferenci med drugim izpostavil, da bo dovolj že, če bo uporabno dovoljenje za športne objekte izdano nekaj dni pred 10. avgustom.

Takrat bo s košarkarsko tekmo med Slovenijo in Španijo predvidoma odprta dvorana, dan kasneje pa z nogometno tekmo med Slovenijo in Avstralijo še stadion.

Na ministrstvu za okolje so sicer še pojasnili, da lahko izdajo tudi odločbo o poskusnem obratovanju. Pogoj za izdajo takšne odločbe je, da je objekt zgrajen v skladu z izdanim gradbenim dovoljenjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.