Slovenija
23 ogledov

Tehnični pregled Stožic

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Komisija MOP bo ponovni tehnični pregled športnega centra Stožice najverjetneje opravila v zadnjih dneh ali urah pred otvoritvenima tekmama, ki bosta 10. in 11. avgusta.

Z ministrstva za okolje so namreč pojasnili, da je tehnični pregled predviden na začetku drugega tedna v avgustu.

Podjetje Grep, ki za Mestno občino Ljubljana (MOL) gradi športne objekte, je komisiji ministrstva za okolje in prostor vlogo za pregled odprave pomanjkljivosti na športnih objektih v Stožicah oddal v torek.

Na MOP so tedaj pojasnili, da se ob ponovnem tehničnem pregledu ugotavlja odprava pomanjkljivosti. Če te niso odpravljene, upravni organ ne more izdati uporabnega dovoljenja, ki je pogoj za uporabo objekta, so zapisali.

Ministrstvo je sicer opravilo že dva tehnična pregleda objektov Športnega centra Stožice, in sicer 16. in 28. junija.

Ljubljanski župan Zoran Janković pa je na torkovi novinarski konferenci med drugim izpostavil, da bo dovolj že, če bo uporabno dovoljenje za športne objekte izdano nekaj dni pred 10. avgustom.

Takrat bo s košarkarsko tekmo med Slovenijo in Španijo predvidoma odprta dvorana, dan kasneje pa z nogometno tekmo med Slovenijo in Avstralijo še stadion.

Na ministrstvu za okolje so sicer še pojasnili, da lahko izdajo tudi odločbo o poskusnem obratovanju. Pogoj za izdajo takšne odločbe je, da je objekt zgrajen v skladu z izdanim gradbenim dovoljenjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.