Tekli so za sol

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Več kot 2.300 rekreativcev, tekačev in pohodnikov je danes povezalo Sečoveljske in Strunjanske soline.
Oglej si celoten članek

S soljo obarvan dogodek Povežimo soline je šestič po vrsti pripravilo Športno, kulturno in izobraževalno društvo Portorož "Jaz sem najboljši". Takače je pot vodila po slikoviti trasi, ki je potekala ob Jernejevem kanalu, po plaži in centru Portoroža, skozi predor nekdanje ozkotirne železnice Parenzane do plaže v Strunjanu.

Če so morali tekači hiteti, da dosežejo kar se da dober čas, pa so se pohodniki lahko ustavljali ob stojnicah, kjer so jim za pokušino domačinke namenili domače istrske dobrote. Vsi, ki so prišli do cilja, so med drugim za priznanje prejeli v vrečko soli.

Tudi sicer so obudili marsikateri star solinarski običaj, kot sta metanje ščepca soli z levo roko preko leve rame za srečo ali pa vstavljanje soli v desni žep za bogastvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.