Telekom toži Pop TV. Kaj bo s programi?

Foto: Profimedia
Telekom Slovenije za 12 milijonov evrov toži Pop TV in Kanal A.
Oglej si celoten članek

Telekom v tožbi trdi, da za programe Pop TV, Kanal A, Brio, Oto in Kino že več let plačuje preveč, zasoljeno ceno pa da so jim vsilili z zlorabo prevladujočega položaja.

Ker sta programa Pop TV in Kanal A najbolj gledana, ju distributerji morajo imeti v svojih shemah, v tožbi razlaga Telekom. Pro plus pa je to izkoristil, tako da ju distributerji niso mogli kupiti ločeno, ampak le v paketu s programi Oto, Brio in Kino. Te programe bi lahko Telekom zamenjal s kakšnimi drugimi programi ali pa jih dal v programske sheme, ki jih je treba doplačati, a je pogodba določala, da morajo biti vsi ti programi v vseh shemah. 

Za naročnike Telekoma nobenih sprememb

"Za naše naročnike se nič ne spreminja; programske sheme ostajajo enake," so nam na vprašanje, ali bodo omenjene programe vrgli iz programskih shem, odgovorili na Telekomu. 

Telekom tudi trdi, da je Pro plus operaterje različno obravnaval, zato sodišču predlaga, naj od podjetja zahteva, da predloži pogodbe, ki jih ima s Telemachom, A1 in T-2.

Tožbo, ki je bila vložena 29. decembra lani, je objavil pozareport. 

dezurni@styria-media.si

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 49

  • 06:34 3. Februar 2022.

    Ko je leta 2008 začel s predalčkanjem programov po paketih sem se odjavila iz tv cirkusa. Montirali smo satelitsko in …

  • 18:42 2. Februar 2022.

    mislim, da je to zelo zanimiva tema za naslednjo tarčo, oz. še bolj za požarja, ampak poprej zbrat čimveč informacij …

  • 16:29 2. Februar 2022.

    Leva politika si je s tem poslom , ki ProPLusu prinese na leto 50 milijonov € kupila lojalnost (to lahko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.