Slovenija
28994 ogledov

Telekom toži Pop TV. Kaj bo s programi?

televizija daljinec
Telekom Slovenije za 12 milijonov evrov toži Pop TV in Kanal A.

Telekom v tožbi trdi, da za programe Pop TV, Kanal A, Brio, Oto in Kino že več let plačuje preveč, zasoljeno ceno pa da so jim vsilili z zlorabo prevladujočega položaja.

Ker sta programa Pop TV in Kanal A najbolj gledana, ju distributerji morajo imeti v svojih shemah, v tožbi razlaga Telekom. Pro plus pa je to izkoristil, tako da ju distributerji niso mogli kupiti ločeno, ampak le v paketu s programi Oto, Brio in Kino. Te programe bi lahko Telekom zamenjal s kakšnimi drugimi programi ali pa jih dal v programske sheme, ki jih je treba doplačati, a je pogodba določala, da morajo biti vsi ti programi v vseh shemah. 

Za naročnike Telekoma nobenih sprememb

"Za naše naročnike se nič ne spreminja; programske sheme ostajajo enake," so nam na vprašanje, ali bodo omenjene programe vrgli iz programskih shem, odgovorili na Telekomu. 

Telekom tudi trdi, da je Pro plus operaterje različno obravnaval, zato sodišču predlaga, naj od podjetja zahteva, da predloži pogodbe, ki jih ima s Telemachom, A1 in T-2.

Tožbo, ki je bila vložena 29. decembra lani, je objavil pozareport. 

dezurni@styria-media.si

 

 

 

 

Komentarjev 49
  • Avatar karjola
    karjola 06:34 03.februar 2022.

    Ko je leta 2008 začel s predalčkanjem programov po paketih sem se odjavila iz tv cirkusa. Montirali smo satelitsko in lahko gledam kar mi paše, brez poptv posiljevanja.

  • eminenca 18:42 02.februar 2022.

    mislim, da je to zelo zanimiva tema za naslednjo tarčo, oz. še bolj za požarja, ampak poprej zbrat čimveč informacij kako je sploh lahko nastala vsa ta nepoštena kolobocija ... in zakaj obvezen tv paket pri vseh operaterjih, razen pri ...prikaži več hoferju pa baje po novem še a1 ... toliko blebetanja o prostem trgu, tukaj pa neki obvezni paketi ... seveda pa potem še rtv, zgodba zase, še ena posebna oddaja o monopolnem izkoriščanju prebivalcev... na siolu je odličen članek s konkretnimi številkami, grozno

  • Janez11 16:29 02.februar 2022.

    Leva politika si je s tem poslom , ki ProPLusu prinese na leto 50 milijonov € kupila lojalnost (to lahko vidimo dnevno na njihovem informativnem programu ). Obvezna plačevanje so si omislili , ker jim paket prodaja TV Kino bankrotiral ...prikaži več in potem so poskusili ločeno z VOYO in izsilili obvezen kabelski paket POP (dodani Brio, Kino), ki bi moral biti v plačljivem neobveznem paketu, (sam ne bi vzel, ker ne gledam nobenega njihovega programa).