Temperature do -21 stopinj Celzija. Ja, v Sloveniji!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V najbolj mrzlo jutro so se zbudili v Novi vasi na Blokah.
Oglej si celoten članek

Živo srebro je tam padlo kar 21 stopinj pod ničlo. Le stopinjo topleje je bilo v Zadlogu, na Jezerskem in na Babnem Polju pa so namerili -16 stopinj Celzija. 

Napovedi vremenoslovcev so se tako uresničile. Napovedali so, da bo ponedeljkovo jutro daleč najbolj mrzlo v dosedanjem delu letošnje zime. Temperature so povsod po državi pod lediščem. In to ne le nekaj stopinj. V Logatcu in na Rudnem polju je bilo na primer po podatkih samodejnih postaj ob 7.40 -14 stopinj Celzija. Pod -10 stopinj Celzija so padle temperature tudi na Brniku, v Logarski dolini, Velikih Laščah in Zgornji Radovni.  

Vreme Dolgoročna napoved za zimo: Dobre in slabe novice!

Kako kaže v prihodnje?

Jutri bo v zahodnih krajih pretežno jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. Predvsem po kotlinah osrednje Slovenije bo marsikje megleno. Zjutraj se bodo temperature gibale med -7 in -2, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija. 

V sredo bo pretežno jasno. Na Primorskem se bo začela pojavljati nizka oblačnost, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo megla ponekod vztrajala večji del dneva. 

Tako mrzlo bo Čaka nas eden najhladnejših decembrov

V četrtek se bo od zahoda pooblačilo, na severu in vzhodu bo še deloma jasno. Od petka naprej bodo naši kraji pod vplivom novega prodora hladnega zraka s severa, ko bo vztrajal tudi na začetku prihodnjega tedna. V petek bodo zahodne in osrednje kraje zajele padavine, ki se bodo v soboto razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo predvidoma deževalo. Ob morju bo pihal jugo. Tudi od nedelje do torka je verjetnost za padavine še znatna. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:49 4. December 2017.

    bemtiš...tud jaz sem prav napovedal, da se bo danes zvečer stemnilo do nižin! Isto stanje se bo nadaljevalo vse do …

  • 12:30 4. December 2017.

    To presneto globalno segrevanje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.