Tepco z večjimi izgubami od pričakovanih

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Upravljavec nuklearne elektrarne v japonski Fukušimi Tepco je v preteklem poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca, zabeležil 781,6 milijarde jenov izgube (7,58 milijarde evrov), kar je več od pričakovanj.
Oglej si celoten članek

V zadnjem četrtletju preteklega poslovnega leta, torej od januarja do konca marca, je Tokyo Electric Power Corporation (Tepco) ustvaril 158,6 milijarde jenov izgube (1,54 milijarde evrov), potem ko je v enakem obdobju leta 2011 znašala 1.390 milijard jenov (13,48 milijarde evrov).

Prihodki so v preteklem poslovnem letu dosegli 5.350 milijard jenov (51,9 milijarde evrov), kar je približno enako kot leto prej, ko so znašali 5.370 milijard jenov (52,1 milijarde evrov).

Opozarjajo na težke čase

Izguba v preteklem poslovnem letu je bila višja od pričakovane. Družba je imela velike stroške zaradi potresa in cunamija, ki sta marca lani opustošila državo, pri tem pa je bila močno poškodovana tudi elektrarna v Fukušimi. Poleg stroškov zaradi obnove in izplačila odškodnin so morali povečati tudi uvoz fosilnih goriv, da bi nadomestili izpad jedrske energije.

Prihajajoči predsednik družbe Naomi Hirose je opozoril, da jih čakajo težki časi in da bi lahko nepričakovani dogodki letos poleti še otežili dobavo energentov, saj so v začetku maja zaradi vzdrževalnih del ustavili še zadnji delujoči jedrski reaktor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.