Slovenija
50 ogledov

Tepco z večjimi izgubami od pričakovanih

TEPCO Reuters
Upravljavec nuklearne elektrarne v japonski Fukušimi Tepco je v preteklem poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca, zabeležil 781,6 milijarde jenov izgube (7,58 milijarde evrov), kar je več od pričakovanj.

V zadnjem četrtletju preteklega poslovnega leta, torej od januarja do konca marca, je Tokyo Electric Power Corporation (Tepco) ustvaril 158,6 milijarde jenov izgube (1,54 milijarde evrov), potem ko je v enakem obdobju leta 2011 znašala 1.390 milijard jenov (13,48 milijarde evrov).

Prihodki so v preteklem poslovnem letu dosegli 5.350 milijard jenov (51,9 milijarde evrov), kar je približno enako kot leto prej, ko so znašali 5.370 milijard jenov (52,1 milijarde evrov).

Opozarjajo na težke čase

Izguba v preteklem poslovnem letu je bila višja od pričakovane. Družba je imela velike stroške zaradi potresa in cunamija, ki sta marca lani opustošila državo, pri tem pa je bila močno poškodovana tudi elektrarna v Fukušimi. Poleg stroškov zaradi obnove in izplačila odškodnin so morali povečati tudi uvoz fosilnih goriv, da bi nadomestili izpad jedrske energije.

Prihajajoči predsednik družbe Naomi Hirose je opozoril, da jih čakajo težki časi in da bi lahko nepričakovani dogodki letos poleti še otežili dobavo energentov, saj so v začetku maja zaradi vzdrževalnih del ustavili še zadnji delujoči jedrski reaktor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.