Teran je naš in ne hrvaški

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hrvaška Terana ne bo smela prodajati ne na evropskem trgu ne na Hrvaškem.
Oglej si celoten članek

"Hrvaška ni izrazila nasprotovanja, ko je Slovenija teran registrirala kot zaščiteno označbo porekla," je pojasnil tiskovni predstavnik evropskega komisarja za kmetijstvo Daciana Ciolosa, Roger Waite. "Prav tako tega vprašanja ne pokriva pristopna pogodba. Tako je teran na trgu EU v skladu s pravili EU zaščiten kot slovenski in od 1. julija nobeno hrvaško vino ne more na trg s tem imenom.

V Sloveniji in drugih članicah unije tako že sedaj ni dovoljeno prodajati neslovenskega vina s tem imenom, po vstopu Hrvaške v unijo pa ne bo dovoljeno niti na hrvaškem trgu.

Hrvaška je ob tem napovedala "zagon pravnih ukrepov". Slovenski kmetijski minister Dejan Židan je ob tem povedal: "Pri tej zgodbi nekega strašnega razvoja ne bo, gre za evropski pravni red."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:43 22. April 2013.

    vauu res sem ponosen na ta žurnal am najprej bašete da je dobil Messi zeleno luč na konc se je …

  • 19:01 22. April 2013.

    Ma kaj niste morali na to temu skupaj spraviti vec kot sest stavkov? Clanki na VIPu so dvakrat daljsi od …

  • 18:30 22. April 2013.

    Upam, da bodo Hrvati to spoštovali!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.