Teš do izvajalcev brez razpisa

Foto: Žurnal24 (Foto: Gregor Katič)
V Teš bi morali izvajalce in dobavitelje projekta gradnje šestega bloka izbirati na javnih razpisih, a tega niso storili. Ministrica Radičeva napovedala, da bo "razrešila to dilemo".
Oglej si celoten članek

Evropska komisija je gospodarski ministrici Darji Radić neuradno, a po zelo zanesljivih informacijah, pritrdilno odgovorila na vprašanje, ali morajo tudi slovenski proizvajalci električne energije upoštevati zakon o javnih naročilih, poroča Delo. Teš bi tako moral izvajalce in dobavitelje projekta gradnje šestega bloka izbirati na javnih razpisih, a tega ni storil.

Vlada si je kot rok za odločitev o usodi bloka 6 določila konec februarja, do katerega naj bi prejela tudi vse zahtevane analize in študije o smotrnosti tega, več kot 1,2 milijarde evrov vrednega projekta.

Prekinitev pogodbe?
Najbolj sporna naj bi bila pogodba z Alstomom o dobavi opreme za Teš 6, odgovor evropske komisije pa naj bi bil tudi eden izmed elementov za odločitev vlade o nadaljnji usodi te pogodbe in gradnje šestega bloka v celoti.

Radićeva je napovedala, da bo po prejemu odgovora "razrešila to dilemo", in ni zanikala, da je mogoča tudi prekinitev pogodbe z Alstomom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.