Slovenija
31 ogledov

Teš do izvajalcev brez razpisa

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
V Teš bi morali izvajalce in dobavitelje projekta gradnje šestega bloka izbirati na javnih razpisih, a tega niso storili. Ministrica Radičeva napovedala, da bo "razrešila to dilemo".

Evropska komisija je gospodarski ministrici Darji Radić neuradno, a po zelo zanesljivih informacijah, pritrdilno odgovorila na vprašanje, ali morajo tudi slovenski proizvajalci električne energije upoštevati zakon o javnih naročilih, poroča Delo. Teš bi tako moral izvajalce in dobavitelje projekta gradnje šestega bloka izbirati na javnih razpisih, a tega ni storil.

Vlada si je kot rok za odločitev o usodi bloka 6 določila konec februarja, do katerega naj bi prejela tudi vse zahtevane analize in študije o smotrnosti tega, več kot 1,2 milijarde evrov vrednega projekta.

Prekinitev pogodbe?
Najbolj sporna naj bi bila pogodba z Alstomom o dobavi opreme za Teš 6, odgovor evropske komisije pa naj bi bil tudi eden izmed elementov za odločitev vlade o nadaljnji usodi te pogodbe in gradnje šestega bloka v celoti.

Radićeva je napovedala, da bo po prejemu odgovora "razrešila to dilemo", in ni zanikala, da je mogoča tudi prekinitev pogodbe z Alstomom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.