Težko je biti bruc

Foto: Žurnal24
Danes se začenja novo študijsko leto. Ljubljanska univerza zato prireja sprejem brucev, ki bo med 13.00 in 17.30 na Prešernovem trgu, resnejše delo pa bodo na fakultetah začeli prihodnji teden.
Oglej si celoten članek

Med najbolj iskanimi diplomanti so glede na število oglasov za prosta delovna mesta letos ekonomisti, profesorji razrednega pouka, pravniki, vzgojitelji, doktorji medicine in medicinske sestre. Toda: ˝Tudi določenih iskalcev zaposlitve, na primer ekonomistov, je bilo veliko.˝

Tako pravijo na zavodu za zaposlovanje. V tem času je bilo aktualno zaposlovanje v vzgoji in izobraževanju, kjer delodajalci pretežno zaposlujejo za določen čas.

Študij na univerzitetnem programu v Sloveniji traja povprečno več kot šest let. Na ljubljanski biotehniški fakulteti od dobrih pet let in pol do dobrih devet let, na fakulteti za elektrotehniko pa dobrih sedem let. V predvidenem času jih študij na ljubljanski ekonomski fakulteti konča 40 odstotkov, na biotehniški fakulteti od 20 do 30 odstotkov, na fakulteti za elektrotehniko pa 22,7 odstotka.

V povprečju je na slovenskih visokošolskih in univerzitetnih programih najvišji osip študentov v prvem letniku. Na novogoriški fakulteti za humanistiko je prehodnost iz prvega v drugi letnik 67,7-odstotna, na biotehniški fakulteti 62-odstotna, na fakulteti za elektrotehniko pa 47-odstotna. Prehodnost brucev v drugi letnik je na univerzitetnem programu ekonomske fakultete 62-, na visokošolskem pa 43-odstotna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.