"Thaler je bil naiven"

Foto: Žurnal24 Thaler je odločen oprati debel madež, ki mu ga je prizadejala afera s podkupovan
Zorana Thalerja britanski novinarji Sunday Timesa, ki so ga speljali na limanice, označujejo za naivnega, ki je na vse pretege skušal pridobiti milijon in pol evrov za svoj gostinski penzion.
Oglej si celoten članek

Za hrvaški Jutarnji list je spregovoril novinar Sunday Timesa Jonathan Calvert, ki je vodil raziskovalne novinarje pri iskanju skorumpiranih poslancev Evropskega parlamenta. Da bodo past nastavili slovenskemu evroposlancu Zoranu Thalerju, so se po Calvertovih besedah odločili, ker so vedeli, da je imel v preteklosti tesne povezave z gospodarstvom. Lanskega novembra so se mu javili prek e-maila in telefona ter se dogovorili za sestanek.

"Sprva je bil sumnjičav, a hkrati tudi zelo naiven, glede na to, da smo k njemu pristopili brez vsakršnega priporočila," je povedal Calvert. Domnevni lobisti so se Thalerjem po nekaj sestankih februarja dogovorili, da bo za 100.000 evrov na leto na uslugo britanskim lobistom. Na enega od sestankov so novinarji s seboj pripeljali tudi domnevnega ruskega poslovneža, ki ga je Thaler po pričevanju Calverta takoj "naskočil" in ga 20 minut prepričeval, naj vloži milijon in pol v penzion Istranova v slovenski Istri, v katerem je imel Thaler po uradnih podatkih do nastopa poslanske funkcije leta 2009 solastniški delež.

"Saj sem vedel"
Ko so se novinarji Sunday Timesa Thalerju razkrinkali in mu pojasnili, kam je zabredel, je Thaler pisno odgovoril, da je "ves čas vedel, o čem se gre, in da se je pri tem izdatno zabaval."

A Thaler dva dni po članku v Sunday Timesu ni bil več evroposlanec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.