Tic rešuje informacijsko sušo

Foto: Žurnal24 “Do zdaj smo imeli srečo, da je v Kropi vsaj kovaški muzej, kjer so obiskovalci
Kropa. Tudi z evropskimi sredstvi do turističnoinformacijskega centra. Želijo več slovenskih gostov.
Oglej si celoten članek

V Kropi bo prvega maja začel delovati turističnoinformacijski center (Tic), ki ga urejajo v Klinarjevi hiši, Kropa 10.

Njegovo ureditev je omogočila Občina Radovljica, ki je za nakup opreme pridobila tudi evropska sredstva. Tic bo odprt vsak dan od 10. do 18. ure, v njem ne bo redno zaposlenih, pač pa ga bodo vodili člani Turističnega društva (TD) Kropa. “Tic je za nas neprecenljiva pridobitev, saj bodo gostje na enem mestu dobili želene podatke o zanimivostih kraja in nastanitvah, vodnike in spominke,” je povedala Metka Kavčič, predsednica TD Kropa, ki si želi, da bi ga do poletne turistične sezone napolnili z zanimivimi izdelki domačinov.

Kropo na leto obišče okoli 12 tisoč turistov, med katerimi prevladujejo Američani, Izraelci, Nemci in Avstrijci. “Pogrešamo pa slovenske goste. Ta čas lahko turisti prenočijo le v dveh apartmajih, zato si želimo, da bi povečali nastanitvene zmogljivosti. Upam, da bo Tic pripomogel tudi k temu, da gostje ne bodo ostali le eno uro, pač pa en ali več dni,“ je poudarila Kavčičeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.