Slovenija
35 ogledov

Tic rešuje informacijsko sušo

“Do zdaj smo imeli srečo, da je v Kropi vsaj kovaški muzej, kjer so obiskovalci Žurnal24 main
Kropa. Tudi z evropskimi sredstvi do turističnoinformacijskega centra. Želijo več slovenskih gostov.

V Kropi bo prvega maja začel delovati turističnoinformacijski center (Tic), ki ga urejajo v Klinarjevi hiši, Kropa 10.

Njegovo ureditev je omogočila Občina Radovljica, ki je za nakup opreme pridobila tudi evropska sredstva. Tic bo odprt vsak dan od 10. do 18. ure, v njem ne bo redno zaposlenih, pač pa ga bodo vodili člani Turističnega društva (TD) Kropa. “Tic je za nas neprecenljiva pridobitev, saj bodo gostje na enem mestu dobili želene podatke o zanimivostih kraja in nastanitvah, vodnike in spominke,” je povedala Metka Kavčič, predsednica TD Kropa, ki si želi, da bi ga do poletne turistične sezone napolnili z zanimivimi izdelki domačinov.

Kropo na leto obišče okoli 12 tisoč turistov, med katerimi prevladujejo Američani, Izraelci, Nemci in Avstrijci. “Pogrešamo pa slovenske goste. Ta čas lahko turisti prenočijo le v dveh apartmajih, zato si želimo, da bi povečali nastanitvene zmogljivosti. Upam, da bo Tic pripomogel tudi k temu, da gostje ne bodo ostali le eno uro, pač pa en ali več dni,“ je poudarila Kavčičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.