Tisoči na plan po amnestiji

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Po grobih ocenah bomo "Avstrijcem" vrnili slabih sedem milijonov evrov. Velika večina je dohodninsko napoved oddala, šele ko je Durs razglasil amnestijo.
Oglej si celoten članek

Delavcem, ki so delali v Avstriji, bo država vrnila dohodnino, ki so jo plačali v letih 2005, 2006, 2007 in 2008. Tistim, ki je niso plačali, pa jo bodo odpisali. Gre za 8.292 dohodnin za štiri leta, torej povprečno 2.073 na leto.

Ob koliko denarja bo zaradi posebnega tretmatja "Avstrijcev" proračun, še ni znano. Leta 2005 so ti plačali za dobra dva milijona evrov dohodnine. Če predpostavimo, da je doplačilo na posameznika v naslednjih letih ostalo enako, bo država morala vrniti in odpisati za 6,7 milijona evrov.

Ob tem velja opozoriti še na podatek, da je le 37 "Avstrijcev" oddalo dohodninsko napoved za leto 2008, potem ko je država obljubila davčno amnestijo, pa se jih je javilo še 1.332.

Delavci, ki so zaposleni v Avstiji, bi morali po stari zakonodaji v Sloveniji doplačati dohodnino do višine, ki jo plačajo delavci pri nas. V Avstriji je namreč splošna olajšava višja, kot je pri nas. Prepričani so bili, da to ni pravično, saj morajo od svoje plače sami plačati prevoz in prehrano, pri nas pa je to dodatek k plači. O tem so prepričali tudi državo.

 

Foto: Žurnal24

 

 



 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.