To boste potrebovali, če boste želeli prečkati regijsko mejo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Če prečkate regijsko mejo zaradi službenih razlogov, s seboj vzemite potni nalog ali pogodbo o zaposlitvi.
Oglej si celoten članek

Dodatnih enot za nadzor ne bo

Tudi policija bo poleg ostalih pristojnih organov nadzirala upoštevanje odlokov za preprečevanje širjenja koronavirusa. Odlok, ki preprečuje prehajanje regijskih meja, je že nekaj dni v veljavi, zdaj pa stopa v veljavo še omejitev gibanja med 21. in 6. uro. 

Boris Rojs iz Uprave uniformirane policije je za TV Slovenija danes pojasnil, da dodatnih enot za nadzor ne bodo aktivirali. "Moštvo, ki je vsak dan na terenu, bo pozornost posvečalo tudi določbam ukrepov preko odlokov za preprečevanje širjenja koronavirusa," je dejal.

V večini primerov lahko danes pričakujemo samo opozorila

Kljub prepovedi gibanja po 21. uri in prepovedi prehajanja meja regij je navedenih nekaj izjem. Nekateri so iz odloka izvzeti zaradi službenih razlogov, možen razlog za prehod meje oziroma gibanje po 21. uri pa je tudi pomoč tistim, ki so v težavah. 

Kako bodo torej policisti na terenu ugotavljali utemeljenost razlogov za kršenje odloka? Rojs svetujejo, da naj vsi tisti, ki se gibljejo po 21. uri oziroma prehajajo regijsko mejo zaradi službenih razlogov, s seboj vzamejo potni nalog ali pogodbo o zaposlitvi, oziroma "ostala dokazila, do katerih lahko brez večjih težav pridete"

Nekoliko težje bodo preverjali utemeljenost razlogov za prehod regijske meje oziroma gibanje po 21. uri v primeru pomoči svojcem ali prijateljem. V takih primerih bodo policisti presodili glede na posamezen primer. 

Kot je še dodal Rojs, v policiji prisegajo na načelo sorazmernosti, v večini primerov pa lahko danes pričakujemo samo opozorila. 

Slovenija Bo civilna zaščita nadzirala javne površine? Tako odgovarja Srečko Šestan.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 47

  • 10:56 21. Oktober 2020.

    Prjatlu od ta male, je fotr že spisal nekaj potnih nalogov, za v LJ, da pride k naši "na obisk".. …

  • 10:54 21. Oktober 2020.

    Danes spal kot polh.. ker vedel, da ga druge ne smejo zunaj srati in se opijati..

  • 19:24 20. Oktober 2020.

    Tole danes je prvi korak k diktaturi. Ta vlada si je dovolilo, da nas zapre v našo državo in nam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.