Slovenija
33699 ogledov

To boste potrebovali, če boste želeli prečkati regijsko mejo

policija Slovenija zaščitne maske Profimedia
Če prečkate regijsko mejo zaradi službenih razlogov, s seboj vzemite potni nalog ali pogodbo o zaposlitvi.

Dodatnih enot za nadzor ne bo

Tudi policija bo poleg ostalih pristojnih organov nadzirala upoštevanje odlokov za preprečevanje širjenja koronavirusa. Odlok, ki preprečuje prehajanje regijskih meja, je že nekaj dni v veljavi, zdaj pa stopa v veljavo še omejitev gibanja med 21. in 6. uro. 

Boris Rojs iz Uprave uniformirane policije je za TV Slovenija danes pojasnil, da dodatnih enot za nadzor ne bodo aktivirali. "Moštvo, ki je vsak dan na terenu, bo pozornost posvečalo tudi določbam ukrepov preko odlokov za preprečevanje širjenja koronavirusa," je dejal.

V večini primerov lahko danes pričakujemo samo opozorila

Kljub prepovedi gibanja po 21. uri in prepovedi prehajanja meja regij je navedenih nekaj izjem. Nekateri so iz odloka izvzeti zaradi službenih razlogov, možen razlog za prehod meje oziroma gibanje po 21. uri pa je tudi pomoč tistim, ki so v težavah. 

Kako bodo torej policisti na terenu ugotavljali utemeljenost razlogov za kršenje odloka? Rojs svetujejo, da naj vsi tisti, ki se gibljejo po 21. uri oziroma prehajajo regijsko mejo zaradi službenih razlogov, s seboj vzamejo potni nalog ali pogodbo o zaposlitvi, oziroma "ostala dokazila, do katerih lahko brez večjih težav pridete"

Nekoliko težje bodo preverjali utemeljenost razlogov za prehod regijske meje oziroma gibanje po 21. uri v primeru pomoči svojcem ali prijateljem. V takih primerih bodo policisti presodili glede na posamezen primer. 

Kot je še dodal Rojs, v policiji prisegajo na načelo sorazmernosti, v večini primerov pa lahko danes pričakujemo samo opozorila. 

Srečko Šestan Slovenija Bo civilna zaščita nadzirala javne površine? Tako odgovarja Srečko Šestan.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 53
  • kapibara1 10:56 21.oktober 2020.

    Prjatlu od ta male, je fotr že spisal nekaj potnih nalogov, za v LJ, da pride k naši "na obisk".. datum mu je pa pustil prazen, da si ga po potrebi, kar sam vpiše...

  • kapibara1 10:54 21.oktober 2020.

    Danes spal kot polh.. ker vedel, da ga druge ne smejo zunaj srati in se opijati..

  • vzev 19:24 20.oktober 2020.

    Tole danes je prvi korak k diktaturi. Ta vlada si je dovolilo, da nas zapre v našo državo in nam ne dovoli, da jo zapustimo, čeprav smo v drugih državah dobrodošli. In kje se še kaj takega dogaja, kot v ...prikaži več diktatorski državi. Sramota, kaj se dogaja! In potem še kdo podpira, tako pokvarjeno vlado.

Sorodne novice