To je popoldanska nesreča, zaradi katere primorka še sedaj stoji

Nesreča na primorki Nesreča na primorki
Kolone so s primorske avtoceste segale vse do obvoznice.
Oglej si celoten članek

Ob 14.57 se je po podatkih uprave za zaščito in reševanje zgodila prometna nesreča na avtocesti Ljubljana–Koper, pod nadvozom na Vrhniki.

"Tovornemu vozilu je odtrgalo levo kolo, ki je prebilo varnostno ograjo ter obstalo na drugem voznem pasu," navajajo pri URSZR. "Pri tem se je odpel tovor (kolut pločevine), ki se je skotalil po cestišču in poškodoval dve osebni vozili."

Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika, ki so zavarovali kraj nesreče, iz poškodovanega rezervoarja prečrpali okli 300 litrov goriva in nudili pomoč drugim enotam pri dvigu tovornega vozila.

Nesreča na primorki

V nesreči ni bilo poškodovanih.

So pa bili na cesti več ur večkilometrski zastoji, o čemer pišemo v prispevku Zaradi nesreče na primorki dvajsetkilometrski zastoji, ki še vedno ostajajo.

Po podatkih prometno-informacijskega centra so posledice nesreče sicer odstranili, a zaradi popravila odbojne ograje v obe smeri ostajata zaprta prehitevalna pasova. 

Iz smeri Ljubljane zastoj sega do priključka Brezovica, iz smeri Kopra pa do priključka Unec.

Daljši zastoji so tudi na cestah iz Logatca in Brezovice proti Vrhniki. Obvoz za osebna vozila iz smeri Ljubljane je možen preko Horjula ali preko Podpeči in Borovnice, iz smeri Kopra pa preko Cerknice in Podpeči.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 22:11 18. Junij 2021.

    Na avtocestah v SLO se vsak dan ure stoji... ukinit vinjete in uvest parkirne avtomate bo bolj realno!!!!

  • Ivo
    21:06 18. Junij 2021.

    Učinkovitost avtocestne policije se že pozna!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.