Slovenija
17124 ogledov

To je popoldanska nesreča, zaradi katere primorka še sedaj stoji

Nesreča na primorki
1/2
Kolone so s primorske avtoceste segale vse do obvoznice.

Ob 14.57 se je po podatkih uprave za zaščito in reševanje zgodila prometna nesreča na avtocesti Ljubljana–Koper, pod nadvozom na Vrhniki.

"Tovornemu vozilu je odtrgalo levo kolo, ki je prebilo varnostno ograjo ter obstalo na drugem voznem pasu," navajajo pri URSZR. "Pri tem se je odpel tovor (kolut pločevine), ki se je skotalil po cestišču in poškodoval dve osebni vozili."

Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika, ki so zavarovali kraj nesreče, iz poškodovanega rezervoarja prečrpali okli 300 litrov goriva in nudili pomoč drugim enotam pri dvigu tovornega vozila.

Nesreča na primorki | Avtor:

V nesreči ni bilo poškodovanih.

So pa bili na cesti več ur večkilometrski zastoji, o čemer pišemo v prispevku Zaradi nesreče na primorki dvajsetkilometrski zastoji, ki še vedno ostajajo.

Po podatkih prometno-informacijskega centra so posledice nesreče sicer odstranili, a zaradi popravila odbojne ograje v obe smeri ostajata zaprta prehitevalna pasova. 

Iz smeri Ljubljane zastoj sega do priključka Brezovica, iz smeri Kopra pa do priključka Unec.

Daljši zastoji so tudi na cestah iz Logatca in Brezovice proti Vrhniki. Obvoz za osebna vozila iz smeri Ljubljane je možen preko Horjula ali preko Podpeči in Borovnice, iz smeri Kopra pa preko Cerknice in Podpeči.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 7
  • milan243 22:11 18.junij 2021.

    Na avtocestah v SLO se vsak dan ure stoji... ukinit vinjete in uvest parkirne avtomate bo bolj realno!!!!

  • Ivo 21:06 18.junij 2021.

    Učinkovitost avtocestne policije se že pozna!