To je posledica v tretje cepljenih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pri nas je bilo takšnih ljudi v resnici sedem.
Oglej si celoten članek

Na zdravstvenem inšpektoratu so pooblaščeni za nadzor nad obvladovanjem epidemije covida-19 v skladu s sedmim protikoronskim zakonom od 10. do vključno 16. maja opravili 2785 nadzorov. Izdanih je bilo 23 prekrškovnih sankcij, 208 opozoril po zakonu o prekrških in 179 upravnih ukrepov, je povedala Deana Potza z inšpektorata.

V povezavi z informacijami v medijih, da so bili nekateri ljudje cepljeni še s tretjim odmerkom, pa je sporočila ugotovitev po izvedenih nadzorih, da je bilo s tremi odmerki cepiva dejansko cepljenih sedem ljudi. V ostalih 54 primerih oseb, ki naj bi bili prav tako cepljeni še tretjič, pa so ugotovili, da je šlo za administrativne napake pri vnosu v elektronski register cepljenih oseb.

Za izvajalce cepljenja, pri katerih je bilo izvedeno cepljenje s tretjim odmerkom, je zdravstveni inšpektorat na ministrstvo za zdravje podal pobudo za izvedbo upravnega nadzora, na Zdravniško zbornico Slovenije pa je bila podana pobuda za izvedbo strokovnega nadzora, je pojasnila.

Slovenija Taka so posodobljena priporočila za cepljenje

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:55 20. Maj 2021.

    hm, mene zanima tole, kako človek pride k dohtarju pa ne čivkne, ne bevskne, ne reče nič samo ramo nastavi. …

  • 20:31 20. Maj 2021.

    In kdo je v te cepilnem kaosu zagrešil napake, če je vse pod inšpekcijsko kontrolo. Težko je razumeti cepljene očitno …

  • 20:23 20. Maj 2021.

    In, so še vsi živi? Potem v jeseni ne bodo potrebovali boosterja, al kako?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.