Zato je prišlo do nesreče na dolenjski avtocesti

Foto: PGD Grosuplje nesreča šmarje sap Foto: PGD Grosuplje nesreča šmarje sap Foto: PGD Grosuplje nesreča šmarje sap Foto: PGD Grosuplje nesreča šmarje sap
To je vzrok za nesrečo, ki je ohromila promet.
Oglej si celoten članek

Nesreča med priključkoma Šmarje Sap in Cikava na dolenjski avtocesti v smeri proti Novemu mestu se je zgodila okoli 13.30. Zaradi počene pnevmatike se je prevrnilo tovorno vozilo, na katerem je bil naložen delovni stroj, navaja uprava za zaščito in reševanje. 

Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Grosuplje in Šmarje-Sap, ki so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev. Gasilci so odklopili akumulator na vozilu, prečrpali iztekajoče gorivo, posuli iztekle tekočine ter nudili požarno varovanje do odstranitve vozila, še navaja uprava za zaščito in reševanje. 

Reševalci so poškodovano osebo odpeljali v bolnišnico. Reševalno vozilo se je bilo, navaja Facebook stran Ustvarimo reševalni pas na avtocestah, primorano vračati s kraja prometne nesreče v nasprotno smer. "Za tak manever morajo biti izpolnjeni vsi varnostni ukrepi s strani policije in Darsa ter seveda pod pogojem, da ni nobenega civilista, ki bi mislil, da je reševalni pas namenjen le njemu," so zapisali. 

xxx

Zaradi nesreče je bila avtocesta dlje časa zaprta, promet v smeri proti Ljubljani pa je potekal le po enem pasu. Posledično je nastal zastoj, ki je segal na južno ljubljansko obvoznico, mimo razcepa Kozarje ter na zahodno obvoznico do Kosez ter na severno obvoznico. Zastoji so nastali tudi na regionalnih in drugih cestah, ki vodijo iz Ljubljane proti Grosuplju.

Kolone Zaradi nesreče je bila dlje časa zaprta avtocesta

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 00:25 19. April 2019.

    Fak guzva je bla taka, da je bilo noro. Noro res. Dolenjska odrezana od sveta. Ni si za predstavljat kaksa …

  • 21:44 18. April 2019.

    Se dobro da spadamo med visokorazvite in imamo 3 in 4 pasovne avtoceste, tako da se promet preusmeri na enega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.