Slovenija > Črna kronika
15022 ogledov

Zato je prišlo do nesreče na dolenjski avtocesti

nesreča šmarje sap
1/4
PGD Grosuplje
To je vzrok za nesrečo, ki je ohromila promet.

Nesreča med priključkoma Šmarje Sap in Cikava na dolenjski avtocesti v smeri proti Novemu mestu se je zgodila okoli 13.30. Zaradi počene pnevmatike se je prevrnilo tovorno vozilo, na katerem je bil naložen delovni stroj, navaja uprava za zaščito in reševanje. 

Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Grosuplje in Šmarje-Sap, ki so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev. Gasilci so odklopili akumulator na vozilu, prečrpali iztekajoče gorivo, posuli iztekle tekočine ter nudili požarno varovanje do odstranitve vozila, še navaja uprava za zaščito in reševanje. 

Reševalci so poškodovano osebo odpeljali v bolnišnico. Reševalno vozilo se je bilo, navaja Facebook stran Ustvarimo reševalni pas na avtocestah, primorano vračati s kraja prometne nesreče v nasprotno smer. "Za tak manever morajo biti izpolnjeni vsi varnostni ukrepi s strani policije in Darsa ter seveda pod pogojem, da ni nobenega civilista, ki bi mislil, da je reševalni pas namenjen le njemu," so zapisali. 

Zaradi nesreče je bila avtocesta dlje časa zaprta, promet v smeri proti Ljubljani pa je potekal le po enem pasu. Posledično je nastal zastoj, ki je segal na južno ljubljansko obvoznico, mimo razcepa Kozarje ter na zahodno obvoznico do Kosez ter na severno obvoznico. Zastoji so nastali tudi na regionalnih in drugih cestah, ki vodijo iz Ljubljane proti Grosuplju.

dolenjska avtocesta nesreča Kolone Slovenija Zaradi nesreče je bila dlje časa zaprta avtocesta

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Kolr 00:25 19.april 2019.

    Fak guzva je bla taka, da je bilo noro. Noro res. Dolenjska odrezana od sveta. Ni si za predstavljat kaksa groza.

  • Laznivi 21:44 18.april 2019.

    Se dobro da spadamo med visokorazvite in imamo 3 in 4 pasovne avtoceste, tako da se promet preusmeri na enega ali dva ,da ni ob vsakem povozenju fazana avtocesta vec ur zaprta kot na gnilem nerazvitem balkanu.