Velika sprememba: Po zelo dolgem času najbolje kaže tej regiji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Z najboljšo epidemiološko sliko po zelo dolgem času Osrednjeslovenska regija.
Oglej si celoten članek

V četrtek so pristojni potrdili 1439 okužb z novim koronavirusom, umrlo 25 covidnih bolnikov.

Glede na število novih okužb so včeraj izstopal občine Koper 60, Nova Gorica 42, Ajdovščina in Kranj 41. V Brežicah je bilo včeraj novih okužb 21, v Celju 24, Domžale 31, v Hrastniku pa 35.

V Ljubljani je bilo včeraj novih okužb 119, v Mariboru pa 55.

Sprememba med regijami z najboljšo epidemiološko sliko

Najvišja incidenca potrjenih primerov je še vedno v Posavski, Goriški in Jugovzhodni Sloveniji.

Na spodnjem delu lestvice ( graf spodaj), kjer so regije z najboljšo epidemiološko sliko, pa je prav včeraj prišlo do spremembe. Najboljša regija je po novem in to po zelo dolgem času, Osrednjeslovenska z najnižjo 14 -dnevno incidenco (776); še včeraj je bila na tem mestu Obalno-kraška regija. Na drugem mestu je sedaj koroška regija. 

Sedemdnevno regijsko povprečje, ki ga sicer vlada upošteva pri rahljanju ukrepov nam danes pokaže, da je epidemiološko trenutno najboljša Koroška regija - spodnji graf. Ta regija je bila še pred štirimi dnevi tik pod zgornjo mejo. 

Foto: vlada.si Spodbudni podatki iz bolnišnic

Vladna govorka Maja Bratuša je na redni novinarski še izpostavila, da se je v zadnjih dneh zniževalo število sprejemov in odpustov, kar je po njenem "zagotovo spodbudno."

Zdravje Cepivo proti covidu-19: "Zelo se trudimo za ta šesti odmerek"

Bolnišnično zdravljenje je tako včeraj potrebovalo potrebovalo "le "še 1140 covidnih bolnikov - 19 manj kot dan prej, od tega 185 intenzivno nego, v domačo oskrbo so jih odpustili 95. Umrlo je 25 covidnih bolnikov, kar je dva manj kot v sredo. Od začetka epidemije je pri nas umrlo že 3.309 ljudi.

Foto: Vlada RS dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:05 22. Januar 2021.

    Osrednjeslovenska regija je najboljsa regija, ker so vrtci odprti. Hvala vam g. Zupan za to!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.