To je zima!

Foto: Žurnal24 "To je zima!" nam je danes poslal bralec iz Trebnjega. Zunanja temperatura v avt
V Kočevju in Krškem so meteorologi ob šesti uri zjutraj namerili -13, na Brniku in v Cerkljah ob Krki -12, v Ljubljani, Celju, Novem mestu in Slovenj Gradcu pa -11 stopinj Celzija.
Oglej si celoten članek
Nizke temperature so Slovenijo letos že zajele na začetku tega meseca. V slovenski Sibiriji oziroma na Babnem polju, kjer so nizkih temperatur vajeni, so 5. decembra namerili -17, danes pa -18 stopinj Celzija.

Najtopleje je bilo danes po podatkih Agencije republike Slovenije za okolje na Primorskem, a so tudi tam namerili stopinje pod ničlo, pri Novi Gorici -4, v Portorožu pa -3 stopinje Celzija.

Tudi čez dan ne bo občutno topleje, temperature bodo dosegle največ -1 stopinjo v notranjosti Slovenije in do 5 stopinj Celzija na Primorskem.

Nizke temperature so tudi v nekaterih drugih mestih po Evropi, hladno je predvsem v sosednji Avstriji, kjer so v Celovcu in Gradcu namerili 14 stopinj Celzija. V Oslu se je živo srebro na termometru ob 7. uri zjutraj spustilo na -15.

Po podatkih Arsa nad naše kraje še doteka hladen zrak. Večinoma bo suho, medtem ko lahko v petek pričakujemo tudi padavine. Sneženje se bo čez dan po napovedih agencije razširilo nad večji del Slovenije, ponoči pa bo večinoma prenehalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.