Slovenija
13 ogledov

To je zima!

"To je zima!" nam je danes poslal bralec iz Trebnjega. Zunanja temperatura v avt Žurnal24 main
V Kočevju in Krškem so meteorologi ob šesti uri zjutraj namerili -13, na Brniku in v Cerkljah ob Krki -12, v Ljubljani, Celju, Novem mestu in Slovenj Gradcu pa -11 stopinj Celzija.
Nizke temperature so Slovenijo letos že zajele na začetku tega meseca. V slovenski Sibiriji oziroma na Babnem polju, kjer so nizkih temperatur vajeni, so 5. decembra namerili -17, danes pa -18 stopinj Celzija.

Najtopleje je bilo danes po podatkih Agencije republike Slovenije za okolje na Primorskem, a so tudi tam namerili stopinje pod ničlo, pri Novi Gorici -4, v Portorožu pa -3 stopinje Celzija.

Tudi čez dan ne bo občutno topleje, temperature bodo dosegle največ -1 stopinjo v notranjosti Slovenije in do 5 stopinj Celzija na Primorskem.

Nizke temperature so tudi v nekaterih drugih mestih po Evropi, hladno je predvsem v sosednji Avstriji, kjer so v Celovcu in Gradcu namerili 14 stopinj Celzija. V Oslu se je živo srebro na termometru ob 7. uri zjutraj spustilo na -15.

Po podatkih Arsa nad naše kraje še doteka hladen zrak. Večinoma bo suho, medtem ko lahko v petek pričakujemo tudi padavine. Sneženje se bo čez dan po napovedih agencije razširilo nad večji del Slovenije, ponoči pa bo večinoma prenehalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.