To se je zgodilo po odpravi stroškov gostovanja

Foto: Boštjan Tacol slovenija 19.06.12 telefoniranje na dopustu, v tujini, mobitel, telefonija, dekl
Od 15. junija so ukinjeni stroški za mobilno gostovanje v drugih državah EU.
Oglej si celoten članek

Od takrat velja, da lahko uporabniki v drugih državah EU storitve uporabljajo kot doma, kar je sprostilo psihološke zavore, sploh pri prenosu podatkov. Cene storitev v gostovanju so bile že prej nizke, a pri prenosu podatkov je bilo bistveno težje kot pri klicih in sporočilih ohranjati nadzor. 

Foto: A1 Prenos podatkov po odpravi stroškov gostovanja v EU

Pri uporabnikih A1, ki ni uvedel omejitve prenosa podatkov v tujini, se je količina prenosa podatkov povečala za šestkrat. Število uporabnikov, ki v tujini uporabljajo prenos podatkov, pa se je kar podvojilo. Pred tem so namreč uporabniki imeli nastavljen izklop prenosa podatkov v tujini. 

Nasveti Mobilno gostovanje v EU: to morate vedeti po 15. juniju

Na A1 pravijo, da to nakazuje nov način uporabe, da pa bo vzorec mogoče zares analizirati šele čez nekaj mesecev. 

Največji porast pri prenosu podatkov

"Kot vsako leto, tudi letos med uporabniki naših mobilnih storitev zaznavamo trend večje uporabe v državah z EU-tarifo, in sicer tako na področju govornih storitev kot sporočil in prenosa podatkov. S tem da, kakor smo pričakovali, največji porast zaznavamo pri mobilnem prenosu podatkov," pa so pojasnili na Telekomu. 

Tudi pri Telemachu pojasnjujejo, da je odziv uporabnikov na ukinitev zaračunavanja gostovanja v državah EU odličen in da so to tudi tudi pričakovali. Na vprašanje koliko se je po ukinitvi dodatnega zaračunavanja gostovanja v drugih državah povečala uporaba teh storitev pa odgovarjajo, da so informacije so zaupne narave in jih v tem trenutku zaradi tega ne razkrivajo.

POZOR! Klici v tujino cenejši, če ste v gostovanju

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.