Slovenija
17340 ogledov

To se je zgodilo po odpravi stroškov gostovanja

slovenija 19.06.12 telefoniranje na dopustu, v tujini, mobitel, telefonija, dekl Boštjan Tacol
Od 15. junija so ukinjeni stroški za mobilno gostovanje v drugih državah EU.

Od takrat velja, da lahko uporabniki v drugih državah EU storitve uporabljajo kot doma, kar je sprostilo psihološke zavore, sploh pri prenosu podatkov. Cene storitev v gostovanju so bile že prej nizke, a pri prenosu podatkov je bilo bistveno težje kot pri klicih in sporočilih ohranjati nadzor. 

Prenos podatkov po odpravi stroškov gostovanja v EU | Avtor: A1 A1

Pri uporabnikih A1, ki ni uvedel omejitve prenosa podatkov v tujini, se je količina prenosa podatkov povečala za šestkrat. Število uporabnikov, ki v tujini uporabljajo prenos podatkov, pa se je kar podvojilo. Pred tem so namreč uporabniki imeli nastavljen izklop prenosa podatkov v tujini. 

Uporaba mobitela na plaži Nasveti Slovenija Mobilno gostovanje v EU: to morate vedeti po 15. juniju

Na A1 pravijo, da to nakazuje nov način uporabe, da pa bo vzorec mogoče zares analizirati šele čez nekaj mesecev. 

Največji porast pri prenosu podatkov

"Kot vsako leto, tudi letos med uporabniki naših mobilnih storitev zaznavamo trend večje uporabe v državah z EU-tarifo, in sicer tako na področju govornih storitev kot sporočil in prenosa podatkov. S tem da, kakor smo pričakovali, največji porast zaznavamo pri mobilnem prenosu podatkov," pa so pojasnili na Telekomu. 

Tudi pri Telemachu pojasnjujejo, da je odziv uporabnikov na ukinitev zaračunavanja gostovanja v državah EU odličen in da so to tudi tudi pričakovali. Na vprašanje koliko se je po ukinitvi dodatnega zaračunavanja gostovanja v drugih državah povečala uporaba teh storitev pa odgovarjajo, da so informacije so zaupne narave in jih v tem trenutku zaradi tega ne razkrivajo.

Slovenija 260.11.2013 mobilno omrezje, mobitel, mobilna telefonija, ilustracija; POZOR! Slovenija Klici v tujino cenejši, če ste v gostovanju

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice