To so kandidati, ki bi lahko nasledili ministrico Bobnar

Foto: Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Foto: Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Ob robu današnjega koalicijskega srečanja na Brdu pri Kranju, so se v javnosti pojavile informacije o kandidatih za novega notranjega ministra.
Oglej si celoten članek

Predsednik vlade Robert Golob kandidata oziroma kandidatke za naslednico Tatjane Bobnar, ki je kot notranja ministrica odstopila zaradi politični pritiskov, še ni izbral. V ožjem izboru pa so trije moški, Miroslav Žaberl, Boštjan Poklukar in Aleš Zalar.

Foto: Saša Despot Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije Tatjana Bobnar Boštjan Poklukar, notranji minister v času vlade Marjana Šarca, naj bi veljal za najresnejšega kandidata.

Na sestanku s premierom, kar je potrdil za Večer, je bil tudi strokovnjak za policijska pooblastila in vprašanja varnosti Miroslav Žaberl. Žaberl prihaja iz policijskih vrst, kar naj bi po slabi izkušnji z Bobnar vzbujalo pomisleke.

Mesto nove generalne sekretarke bo po neuradnih informacijah zasedla sedanja predstavnica za stike z javnostjo največje vladne stranke Vesna Vuković, donedavna novinarka portala Necenzurirano. Doslej je to mesto začasno zasedala poslanka Tamara Kozlovič, ki pa naj bi se zdaj posvetila zdravstveni reformi. 

Foto: Benjamin Kovač Aleš Zalar Kot kandidat se omenja tudi Aleš Zalar, nekdanji pravosodni minister, ki je po odstopu Katarine Kresal začasno vodil tudi notranje ministrstvo. 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 17:28 1. Februar 2023.

    Trobentar?

  • 17:13 1. Februar 2023.

    Protest je v Ljubljani , upokojenci , več 10000 jih je, halo. Vas ne zanima?

  • 16:28 1. Februar 2023.

    Po-kljuki Poklukar!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.