Slovenija
5091 ogledov

To so kandidati, ki bi lahko nasledili ministrico Bobnar

Tatjana Bobnar Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Ob robu današnjega koalicijskega srečanja na Brdu pri Kranju, so se v javnosti pojavile informacije o kandidatih za novega notranjega ministra.

Predsednik vlade Robert Golob kandidata oziroma kandidatke za naslednico Tatjane Bobnar, ki je kot notranja ministrica odstopila zaradi politični pritiskov, še ni izbral. V ožjem izboru pa so trije moški, Miroslav Žaberl, Boštjan Poklukar in Aleš Zalar.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije Tatjana Bobnar | Avtor: Saša Despot podelitev medalj policije za hrabrost in požrtvovalnost policistom in občanom, ki so v najrazličnejših okoliščinah pomagali reševati življenja ljudi Saša Despot
Boštjan Poklukar, notranji minister v času vlade Marjana Šarca, naj bi veljal za najresnejšega kandidata.

Na sestanku s premierom, kar je potrdil za Večer, je bil tudi strokovnjak za policijska pooblastila in vprašanja varnosti Miroslav Žaberl. Žaberl prihaja iz policijskih vrst, kar naj bi po slabi izkušnji z Bobnar vzbujalo pomisleke.

Mesto nove generalne sekretarke bo po neuradnih informacijah zasedla sedanja predstavnica za stike z javnostjo največje vladne stranke Vesna Vuković, donedavna novinarka portala Necenzurirano. Doslej je to mesto začasno zasedala poslanka Tamara Kozlovič, ki pa naj bi se zdaj posvetila zdravstveni reformi. 

Aleš Zalar | Avtor: Benjamin Kovač Benjamin Kovač
Kot kandidat se omenja tudi Aleš Zalar, nekdanji pravosodni minister, ki je po odstopu Katarine Kresal začasno vodil tudi notranje ministrstvo. 

 

 

 

Komentarjev 14
  • Toma 17:28 01.februar 2023.

    Trobentar?

  • Matjaž Kotnik 17:13 01.februar 2023.

    Protest je v Ljubljani , upokojenci , več 10000 jih je, halo. Vas ne zanima?

  • Kmodri 16:28 01.februar 2023.

    Po-kljuki Poklukar!