To so občine, kjer je v zadnjih 14 dneh najslabše

Foto: Anže Petkovšek Utrip Ljubljane med pandemijo Covid-19.
Foto: Anže Petkovšek Utrip Ljubljane med pandemijo Covid-19.
Epidemiološki podatki kažejo, da se krivulja v nekaterih regijah spet obrača navzgor.
Oglej si celoten članek

Sledilnik covid-19 je objavil podatke o razvoju epidemije po posameznih regijah in občinah. V zadnjem štirinajstdnevnem obdobju se je med regije, kjer se krivulja obrača navzgor, uvršča Gorenjska. Krivulja se še vedno vzpenja v obalno-kraški regiji, medtem ko so v primorsko-notranjski regiji rast upočasnjuje. 

V ostalih regijah se je krivulja obrnila navzdol, pri čemer je upad novih okužb najbolj izrazit v zasavski in posavski regiji. 

Medtem pa se sedemdnevna incidenca zadnje dni povečuje v osrednjeslovenski regiji, je na dopoldanski tiskovni konferenci poudarila vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. 

Po daljšem času v eni od občin v zadnjih štirinajstih dneh niso zabeležili novega primera okužbe. Brez okužbe so v zadnjih štirinajstih dneh v občini Kostel. 

Občine, v katerih se v zadnjih dveh tednih spopadajo z najbolj izrazito rastjo novih primerov, so Jezersko, Žirovnica, Kranjska Gora, Odranci, Gornji Petrovci, Razkrižje, Ravne na Koroškem, Log-Dragomer, Borovnica. 

Slovenija se še vedno nahaja v oranžni fazi. Sedemdnevno povprečje števila novih okužb na državni ravni znaša po podatkih NIJZ 768, včeraj je znašalo 838. V sredo je bilo opravljenih 4271 testov PCR, s katerimi so potrdili 872 novih okužb. Delež pozitivnih testov je v sredo znašal 20,4 odstotka.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 23:40 18. Februar 2021.

    treba začet zgodaj jamrat, da bo po počitnicah razlog za ponovno zaprtje vsega...

  • 21:26 18. Februar 2021.

    rezultat je rezultat prekuzevanja. brez kompleksnega modela.

  • 18:32 18. Februar 2021.

    Po čem so bučke na tržnici?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.