Slovenija
60644 ogledov

To so občine, kjer je v zadnjih 14 dneh najslabše

Ljubljana Anže Petkovšek Utrip Ljubljane med pandemijo Covid-19.
Epidemiološki podatki kažejo, da se krivulja v nekaterih regijah spet obrača navzgor.

Sledilnik covid-19 je objavil podatke o razvoju epidemije po posameznih regijah in občinah. V zadnjem štirinajstdnevnem obdobju se je med regije, kjer se krivulja obrača navzgor, uvršča Gorenjska. Krivulja se še vedno vzpenja v obalno-kraški regiji, medtem ko so v primorsko-notranjski regiji rast upočasnjuje. 

V ostalih regijah se je krivulja obrnila navzdol, pri čemer je upad novih okužb najbolj izrazit v zasavski in posavski regiji. 

Medtem pa se sedemdnevna incidenca zadnje dni povečuje v osrednjeslovenski regiji, je na dopoldanski tiskovni konferenci poudarila vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. 

Po daljšem času v eni od občin v zadnjih štirinajstih dneh niso zabeležili novega primera okužbe. Brez okužbe so v zadnjih štirinajstih dneh v občini Kostel. 

Občine, v katerih se v zadnjih dveh tednih spopadajo z najbolj izrazito rastjo novih primerov, so Jezersko, Žirovnica, Kranjska Gora, Odranci, Gornji Petrovci, Razkrižje, Ravne na Koroškem, Log-Dragomer, Borovnica. 

Slovenija se še vedno nahaja v oranžni fazi. Sedemdnevno povprečje števila novih okužb na državni ravni znaša po podatkih NIJZ 768, včeraj je znašalo 838. V sredo je bilo opravljenih 4271 testov PCR, s katerimi so potrdili 872 novih okužb. Delež pozitivnih testov je v sredo znašal 20,4 odstotka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • DasAuto 23:40 18.februar 2021.

    treba začet zgodaj jamrat, da bo po počitnicah razlog za ponovno zaprtje vsega...

  • jakec1575 21:26 18.februar 2021.

    rezultat je rezultat prekuzevanja. brez kompleksnega modela.

  • mamax 18:32 18.februar 2021.

    Po čem so bučke na tržnici?