To Telemachovi uporabniki najpogosteje spregledajo

Foto: Telemach Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemach
Telemach je danes že drugič prejel Umlautov certifikat za najboljše omrežje po uporabniški izkušnji. "Ta certifikat kaže, da vlagamo in izboljšujemo našo mrežo, obstajajo različni certifikati in meritve hitrosti, za nas je to najpomembnejši certifikat, ker meri uporabniško izkušnjo," je dejal Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha.
Oglej si celoten članek

Telemach je pri mobilnem omrežju dobil 932 točk od možnih tisoč, Telekom 916, A1 pa 894. Na fiksnem omrežju je Telemach prejel 929 točk, T2 908, Telekom 805 in A1 794.

"Vlagamo tudi v fiksno infrastrukturo, v kabelsko in optično omrežje, ne glede na to, za katero omrežje gre, je pomembno, da je uporabnik zadovoljen, mi ne prodajamo tehnologije, ampak uporabniško izkušnjo," je še dejal Ježina. "Vso opremo na kabelskem omrežju smo prenovili, celotno omrežje je na DOCSIS 3.1. Pred nami je DOCSIS 4 ozirma XGSPON," je napovedal Ježina.

Ta za razliko od zdajšnje tehnologij omogoča simetrične hitrosti, to je enako odtočno in dotočno hitrost do 10 Gb/s. Test hitrosti v živo na mreži je kazal dobrih 8 Gb/s. Poleg tega nova tehnologija prinaša prihranke pri energiji, od 32 do 128 strank je lahko na enem optičnem vlaknu, Ježina pa ocenjuje, da bo zadoščala vsaj za naslednjih deset let.

Približno pol strank Telemacha je v osnovnem paketu Eon light (prej Silver), kjer je zdaj je minimalna hitrost 150 Mb/s, leta 2018 je bila le 40, leta 2016 pa le 16 megabitov na sekundo, je napredek ponazoril Ježina.

Skoraj tretjina Telemachovih strank že prejema e-račun.

"Ljudje premalo poznajo naš video klub, sedem ali osem tisoč vsebin je zastonj že na najcenejšem paketu, prav tako ogled nazaj," so po Ježinovih besedah pokazale fokusne skupine.

Spremembe programske sheme še do velike noči

Vsak teden približno pet tisoč uporabnikom menjajo programsko shemo, da dobijo več HD programov in bolje razporejene programe. "30 odstotkov ozemlja smo že pokrili, delamo počasi, da lahko nudimo podporo uporabnikom, to bo trajalo še do velike noči," je napovedal Ježina.

Telemach je danes obeležil pet let paketov VEČ. "V zadnjih desetih letih ni bilo uspešnejših paketov," je dejal Ježina, kar kaže tržni delež. Pri mobilni telefoniji je 22,7 odstotka, leta 2015, ko je Telemach kupil Tušmobil, je bil pod 15 odstotki. Rojstnodnevno darilo za uporabnike je velik popust na pet mobilnih telefonov.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 14:12 3. September 2020.

    smo leta 2020, folk pač ne loči infrastrukture in storitev ... zakaj se ta kurčeva država v to ne vtakne …

  • 14:07 3. September 2020.

    vse to je posledica razprodaje kardeljevega družbenega premoženja ... folk je kopal jarke za telefon, na roke ... in potem …

  • 13:58 3. September 2020.

    ja, amerikanc je bil pri nas ... to pomeni ukvarjal se je z biznisom ... nas slovenčke bodo še bolj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.