“To zimo izgubljena vojna”

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Okvara žičnice. Velik udarec za bovški turizem, izpad prihodkov bo velikanski.
Oglej si celoten članek

Do zdaj so nam odpovedali že približno tri tisoč nočitev. Ocenjujemo, da bomo vključno z marcem imeli za 200 tisoč evrov škode,” pravi Boris Kravanja, vodja Hotela Kanin v Bovcu. Mineva že drugi teden od okvare krožnokabinske žičnice na Kaninu, smučišče do nadaljnjega ostaja zaprto.

Nujna prenova sistema

To zimo smo vojno izgubili,” meni Kravanja. Po njegovih besedah so prizadevanja za usposobitev zgornjega dela proge na Kaninu in brezplačni prevoz za smučarje do Nevejskega sedla – kar pomeni približno uro vožnje – hvalevredni, a je učinek vprašljiv. “Danes se gost želi odpeljati tako rekoč iz hotela na smučišče,” pojasnjuje sogovornik in dodaja, da je edina rešitev za zimsko sezono prenova žičniškega sistema, vključno z umetnim zasneževanjem in možnostjo obratovanja tudi v slabih vremenskih razmerah. Za komentar smo prosili tudi Grego Fenka, vodja hotela Alp v Bovcu, a nas je zavrnil, da ne dajejo komentarjev.

Načrti, a brez krčmarja

Predstavnik upravljalca kaninskega smučišča Aleš Uršič še ne more povedati, kdaj bo žičnica popravljena; finančno plat popravil v grobem ocenjuje na 50 tisoč evrov.

Dolgoročni načrti za Kanin so zgraditev nove žičnice z vso infrastrukturo, od dostavne žičnice, novega gostinskega objekta do možnosti umetnega zasneževanja. Naložba bi presegla 40 milijonov evrov, pri čemer bi sredstva morali zagotoviti država in Evropska unija, dobrih deset milijonov evrov pa naj bi dodal strateški partner, ki ga morajo še poiskati.

V bovški lokalni turistični organizaciji omenjajo, da imajo gostje na voljo še drugo ponudbo: sankanje, tek na smučeh, park letečih lisičk, krpljanje in smučanje v Logu pod Mangartom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:53 10. Februar 2013.

    Na spletu sem videl , kako prazna kabina niha na kablu, ko v njo udarja bočni veter. . Mislim , …

  • 00:33 10. Februar 2013.

    jah bi prej razmisljali z popravili. 40 miljonov za 30km prog po 30 eur.. kdo bo hodu? samo bedaki!

  • 22:05 9. Februar 2013.

    "Edina rešitev je prenova žičniškega sistema, vključno z umetnim zasneževanjem in možnostjo obratovanja v slabih razmerah, ocenjuje Kravanja."<br /><br />Resni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.