Toča, močni nalivi in veter. Polomilo jim je vse. Tako se bo gibalo naprej.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Največ težav s tokratno vremensko hudo uro imajo na Štajerskem.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, ARSO je zaradi nevarnosti neviht za večji del Slovenije izdal oranžni alarm. Popoldne in zvečer se bodo v notranjosti države pojavljale močnejše nevihte, ki se bodo nadaljevale v prvi del noči. Možni bodo krajevni nalivi, močnejši sunki vetra in toča, opozarjajo. O toči že poročajo s Štajerskega konca.

Na Facebooku je ena izmed kmetij objavila, da je toča odnesla ves njihov letošnji pridelek jagod. 

xxx

Kot poudarjajo v Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO), nevihte prihajajo iz Avstrije, prek Slovenije pa se bodo premikale proti Hrvaškem. Na spletnem portalu Neurje.si opozarjajo, da gre silovita neurja pričakovati predvsem na Koroškem, Štajerskem, Dolenjskem in deloma v osrednji Sloveniji. Predvsem na Štajerskem, Dolenjskem ali v osrednji Sloveniji ni izključena tudi debelejša toča. Toča, ponekod velikosti teniških žogic, je medtem že padala v Celju, Žalcu, Polzeli in Rogaški Slatini.

Gibanje padavin spremljajte na Radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme Radarska slika padavin

Neurja s točo že povzročajo težave tudi v prometu. Prometno-informacijski center je poročal, da je bil zlasti na Štajerskem zaradi toče oviran promet.

ARSO zaradi padavin opozarja tudi na naraščanje vodotokov, medtem ko Geološki zavod Slovenije opozarja na nevarnost zemeljskih plazov v večjem delu Slovenije. Verjetnost za plazove se bo povečevala sorazmerno s količino padavin, prebivalcem pa svetujejo, da bodo pozorni na spremembe v tleh, na objektih in pobočjih, so zapisali na zavodu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.