Slovenija
46642 ogledov

Toča, močni nalivi in veter. Polomilo jim je vse. Tako se bo gibalo naprej.

Novice: Na tej povezavi spremljajte verjetnost pojavljanja toče Profimedia
Največ težav s tokratno vremensko hudo uro imajo na Štajerskem.

Kot smo že poročali, ARSO je zaradi nevarnosti neviht za večji del Slovenije izdal oranžni alarm. Popoldne in zvečer se bodo v notranjosti države pojavljale močnejše nevihte, ki se bodo nadaljevale v prvi del noči. Možni bodo krajevni nalivi, močnejši sunki vetra in toča, opozarjajo. O toči že poročajo s Štajerskega konca.

Na Facebooku je ena izmed kmetij objavila, da je toča odnesla ves njihov letošnji pridelek jagod. 

Kot poudarjajo v Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO), nevihte prihajajo iz Avstrije, prek Slovenije pa se bodo premikale proti Hrvaškem. Na spletnem portalu Neurje.si opozarjajo, da gre silovita neurja pričakovati predvsem na Koroškem, Štajerskem, Dolenjskem in deloma v osrednji Sloveniji. Predvsem na Štajerskem, Dolenjskem ali v osrednji Sloveniji ni izključena tudi debelejša toča. Toča, ponekod velikosti teniških žogic, je medtem že padala v Celju, Žalcu, Polzeli in Rogaški Slatini.

Gibanje padavin spremljajte na Radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Neurja s točo že povzročajo težave tudi v prometu. Prometno-informacijski center je poročal, da je bil zlasti na Štajerskem zaradi toče oviran promet.

ARSO zaradi padavin opozarja tudi na naraščanje vodotokov, medtem ko Geološki zavod Slovenije opozarja na nevarnost zemeljskih plazov v večjem delu Slovenije. Verjetnost za plazove se bo povečevala sorazmerno s količino padavin, prebivalcem pa svetujejo, da bodo pozorni na spremembe v tleh, na objektih in pobočjih, so zapisali na zavodu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.