Toča pobelila kot sneg, gorela drevesa, zalivalo hiše

Gasilci so imeli vso noč polne roke dela.
Oglej si celoten članek

Gasilci so imeli včeraj zvečer in ponoči polne roke dela s črpanjem vode, potem ko je voda ob močnih nalivih zalila številne stanovanjske objekte in kleti, in gašenjem zaradi strel, ki so udarile v več dreves.

Republiška uprava za zaščito in reševanje poroča, da je voda malo pred polnočjo zalila stanovanjski objekt v naselju Selce pri Leskovcu v občini Krško. Gasilci so morali ponoči črpati vodo tudi v naselju Arnovo selo pri Brežicah, kjer je voda zalila cestišče. 

Okoli 23. ure je meteorna voda zalila stanovanjski hiši in večstanovanjski objekt v Šentvidu pri Grobelnem v občini Šmarje pri Jelšah ter kleti stanovanjskega objekta na Jenkovi in Dalmatinovi ter proizvodne prostore na Ipavčevi ulici v Celju. 

Razžagati in odstraniti so morali tudi drevo, ki je padlo na cestišče v naselju Stanovno pri Ormožu ter čistiti propust na Arclinski cesti v Vojniku zaradi nevarnosti, da bo potok prestopil bregove in poplavil stanovanjski objekt. 

Zaradi strel gorela drevesa

V kaplji vasi pri Preboldu je potok preplavil lokalno cesto, v naselju Zagrad pri Škocjanu pa je zaradi udara strele zagorel gospodarski objekt v velikosti okoli sto kvadratnih metrov. Zaradi udara strele je zagorelo drevo tudi v Šmartnem v Rožni dolini pri Celju. Goreče drevo so gasilci pogasili tudi ob cesti pred naseljem Trebnji vrh pri Semiču. 

Foto: EPA strela nevihta

V naselju Globoko pri Laškem je meteorna voda okoli 21. ure zalila podvoz, na Švabovi ulici v Celju pa garažo objekta. Prav tako so meteorno vodo iz garaže stanovanjske hiše črpali na Čopovi ulici v Laškem. Na zelenici v Preboldu je voda zalila parkirišče in ogrožala stanovanjski objekt, v Žalcu pa je zaradi zamašenega jaška meteorna voda pričela ogrožati stanovanjski objekt. 

Okoli 20. ure je meteorna voda zalila stanovanjski blok na Badovničevi ulici v Laškem, poplavila pa je tudi podvoz v naselju Suhadol. V naseljih Loka pri Zidanem Mostu in Račica pri Sevnici so morali gasilci prečrpati meteorno vodo iz štirih stanovanjskih objektov, voda pa je ogrožala tudi stanovanjsko hišo v Vrhovem v občini Radeče. 

V Trbovljah vse belo zaradi toče

O močnem neurju s točo na območju Hrastnika in Trbovelj, ki se je razbesnelo včeraj zvečer okoli 19. ure smo poročali že v prispevku Strele, toča, poplave. 

Huda ura Strele, toča, poplave

Ob nevihti, ki se je razbesnela nad tamkajšnjim območjem je v kratkem času padla velika količina padavin in toče, ki je pobelila tla, kot je razvidno iz spodnjih fotografij in zgornjega videoposnetka.

xxx

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.