Slovenija
9044 ogledov

Toča pobelila kot sneg, gorela drevesa, zalivalo hiše

Toča
Gasilci so imeli vso noč polne roke dela.

Gasilci so imeli včeraj zvečer in ponoči polne roke dela s črpanjem vode, potem ko je voda ob močnih nalivih zalila številne stanovanjske objekte in kleti, in gašenjem zaradi strel, ki so udarile v več dreves.

Republiška uprava za zaščito in reševanje poroča, da je voda malo pred polnočjo zalila stanovanjski objekt v naselju Selce pri Leskovcu v občini Krško. Gasilci so morali ponoči črpati vodo tudi v naselju Arnovo selo pri Brežicah, kjer je voda zalila cestišče. 

Okoli 23. ure je meteorna voda zalila stanovanjski hiši in večstanovanjski objekt v Šentvidu pri Grobelnem v občini Šmarje pri Jelšah ter kleti stanovanjskega objekta na Jenkovi in Dalmatinovi ter proizvodne prostore na Ipavčevi ulici v Celju. 

Razžagati in odstraniti so morali tudi drevo, ki je padlo na cestišče v naselju Stanovno pri Ormožu ter čistiti propust na Arclinski cesti v Vojniku zaradi nevarnosti, da bo potok prestopil bregove in poplavil stanovanjski objekt. 

Zaradi strel gorela drevesa

V kaplji vasi pri Preboldu je potok preplavil lokalno cesto, v naselju Zagrad pri Škocjanu pa je zaradi udara strele zagorel gospodarski objekt v velikosti okoli sto kvadratnih metrov. Zaradi udara strele je zagorelo drevo tudi v Šmartnem v Rožni dolini pri Celju. Goreče drevo so gasilci pogasili tudi ob cesti pred naseljem Trebnji vrh pri Semiču. 

nevihta | Avtor: EPA EPA

V naselju Globoko pri Laškem je meteorna voda okoli 21. ure zalila podvoz, na Švabovi ulici v Celju pa garažo objekta. Prav tako so meteorno vodo iz garaže stanovanjske hiše črpali na Čopovi ulici v Laškem. Na zelenici v Preboldu je voda zalila parkirišče in ogrožala stanovanjski objekt, v Žalcu pa je zaradi zamašenega jaška meteorna voda pričela ogrožati stanovanjski objekt. 

Okoli 20. ure je meteorna voda zalila stanovanjski blok na Badovničevi ulici v Laškem, poplavila pa je tudi podvoz v naselju Suhadol. V naseljih Loka pri Zidanem Mostu in Račica pri Sevnici so morali gasilci prečrpati meteorno vodo iz štirih stanovanjskih objektov, voda pa je ogrožala tudi stanovanjsko hišo v Vrhovem v občini Radeče. 

V Trbovljah vse belo zaradi toče

O močnem neurju s točo na območju Hrastnika in Trbovelj, ki se je razbesnelo včeraj zvečer okoli 19. ure smo poročali že v prispevku Strele, toča, poplave. 

Toča, poplavljena cesta Huda ura Slovenija Strele, toča, poplave

Ob nevihti, ki se je razbesnela nad tamkajšnjim območjem je v kratkem času padla velika količina padavin in toče, ki je pobelila tla, kot je razvidno iz spodnjih fotografij in zgornjega videoposnetka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.