Sodni dan v Idriji in Ilirski Bistrici

Foto: D. J.
Foto: D. J.
Napovedi vremenoslovcev so se uresničile ... Samo v Ilirski Bistrici poškodovanih 14 objektov.
Oglej si celoten članek

Kot so napovedali strokovnjaki z Agencije RS za okolje, smo danes deležni težko pričakovane ohladitve. Žal se uresničuje tudi napoved o vročinskih nevihtah. To so fotografije posledic toče iz Idrije, ki nam jih je poslal bralec.

Foto: D. J. Huda ura v Idriji

Vreme Izdano opozorilo: neurja in močan veter

Z Uprave RS za zaščito in reševanje so že ob treh poročali o prvi poškodovani strehi v Ilirski Bistrici, ki jo je poškodovala velika toča. Obvestila o poškodovanih ali razbitih strehah v Ilirski Bistrici pa se vrstijo vse do 15.54. Ob 15.03 je neurje s točo na tem območju zajelo naselja Podstenje, Šembije, Zarečje in Topolc, vsa v občini Ilirska Bistrica. Posredovali so gasilci PGD Ilirska Bistrica, Podgrad, Jelšane, Podgora-Podgraje, Vrbovo, Koritnice in Knežak. "Vzpostavljen je bil tudi občinski štab CZ Ilirske Bistrice. Po prvih podatkih je bilo poškodovanih vsaj 14 objektov," sporočajo z uprave.

Foto: Arso Toča - Agencija RS za okolje

Toča je bila debela nekaj centimetrov.

xxx

Na Agenciji RS za okolje so sicer ob 14.00 sporočili da bodo danes popoldan in zvečer predvsem v zahodni polovici Slovenije nastale močne nevihte z nalivi, sunki vetra in točo.

"Ob tem lahko narastejo nekatere manjše reke in hudourniki. Ob prehodu hladne fronte v večernih urah pričakujemo močan piš severnega vetra, ki bo predvidoma najmočnejši ob obali in bo v sunkih dosegal hitrosti okrog 100 kilometrov na uro. Umiritev razmer pričakujemo sredi noči na ponedeljek," dodajajo. 

Še pred peto uro popoldan je k nam iz sosednje Italije res prineslo močne nalive in točo. Iz Uprave RS za zaščito in reševanje so ob 17.22 že poročali o odkriti strehi pri Kobaridu, v Kranjski Gori in Novi Gorici je ob 17.35 preglavice povzročal tudi vetrolom, ki je lomil drevesa. 

Foto: Arso Vreme

Nevihte so hitro nadaljevale proti vzhodu. Iz Uprave poročajo o poplavah na Vrhniki, v Logatcu je močan veter odkrival strehe in podiral drevesa. Med drugim je eno drevo padlo na vozilo.

Foto: D. J. Huda ura v Idriji

Hudo je bilo tudi v Idriji, kjer poročajo o toči, odkritih strehah in porušenih drevesih. En voznik je ostal v vodi.

Ponekod je neurje le ohladilo in razveselilo prebivalce. V Žireh se je prikazala čudovita mavrica, ki nam jo je poslal bralec E. C. 

Foto: E. C. Mavrica

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.