Slovenija
30157 ogledov

Izdano opozorilo: neurja in močan veter

Neurje Celje
1/2
Suzana Stropnik
Danes popoldne in ponoči nevihte in neurja, potem bomo vsaj en dan lažje dihali.

Vremenoslovci Arsa so izdali opozorilo pred neurji in vetrom. "Popoldne in zvečer bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije nastala krajevna neurja. Ob tem lahko narastejo nekatere manjše reke in hudourniki. V večernih urah pričakujemo močan piš severnega vetra, ki bo predvidoma najmočnejši ob obali in bo v sunkih dosegal hitrosti okrog 100 km/h.

Začelo naj bi se okrog osmih

"Nekje okoli 20. ure pričakujemo ob obali močen piš severnega vetra. Takrat se bo pas najmočnejših neviht razširil nad zahodno Slovenijo in potoval v notranjost. Marsikje bo možna kakšna močnejša nevihta, tudi z možnostjo toče, sunkov vetra, nalivov, ni izključen tudi porast nekaterih manjših hudournikov. Bolj ogrožena je zahodna polovica Slovenije v časovnem oknu nekje od poznega popoldneva do prvega dela noči, predvidoma okoli 20. ure naj bi bilo največ tega dogajanja," je STA povedal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso) Benedikt Strajnar.

Na Hrvaškem so za obalo pod Velebitom izdali rdeče opozorilo zaradi vetra, burja bo predvidoma pihala do 14o kilometrov na uro.  Za Kvarner in Istro velja oranžno opozorilo, pričakovana hitrost burje je sto kilometrov na uro.  Več informacij lahko najdete tukaj

Danes bodo najvišje dnevne temperature od 26 do 33, na Primorskem do 37 stopinj Celzija. Ponoči bo v notranjosti Slovenije še oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami.

 

Prihajajo nalivi, možna tudi toča

"Popoldne bodo lahko že nastajale krajevne predfrontalne nevihte, predvsem v severni polovici države. Nastanejo lahko posamezne močnejše nevihte, ki se bodo pomikale proti severovzhodu ali vzhodu. Možni bodo močnejši nalivi, sunki vetra in toča. Proti večeru in v prvem delu noči nas bo od severozahoda prešla hladna fronta z možnostjo močnejših nalivov in sunkov vetra. Pas neviht ob fronti bo potoval čez Slovenijo od zahoda in severozahoda proti jugovzhodu. V tem delu poslabšanja se najmočnejše nevihte pričakuje na Primorskem, predvsem ob morju bodo krajevno možna neurja z močnim vetrom in nalivi. Lokalno lahko pada tudi toča. Kakšno neurje lahko ob prehodu vremenske fronte nastane tudi drugod po državi," napoveduje portal neurje.si

Fotografija osebe Neurje.Si.

Jutri le do 26 stopinj Celzija, "mrzlo" tudi v petek

Jutri zjutraj bodo padavine ponehale tudi v vzhodnih krajih, napovedujejo vremenoslovci na Arsu. Čez dan bo večinoma sončno, se bo pa bistveno ohladilo. Do 30 stopinj bo le na Primorskem, drugod pa od 23 do 26.

V sredo in četrtek bo večinoma sončno in vroče, možne bodo krajevne plohe in nevihte. V noči na petek nas bo predvidoma prešla hladna fronta, v petek čez dan bo dež postopno ponehal. Hladneje bo. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija. Ob koncu tedna pa bo spet prevladovalo sončno vreme.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 10:51 06.avgust 2017.

    mrzlo v petek, kaj je za vas mrzlo?, vse kar je pod +30 ... vse je tako pregreto, da bi se prileglo nekje okoli +15, da bi se človek vsaj spodobno naspal, sicer pa, če bo kdo rabil bundo mu jo posodim