Tokrat razdelili še nepremičnine

Foto: Žurnal24 Župani Maver, Kastelic in Gole bodo morali podpisovati še tretjič, ko se bodo do
Sporne terjatve iz oskrbnin občanov in počitniški dom v Pavićini.
Oglej si celoten članek

Alojzij Kastelic, Anton Maver in Rupert Gole, župani Trebnjega, Mokronoga - Trebelnega in Šentruperta, so včeraj podpisali drugi del delitvene bilance nekdanje trebanjske občine, ki se nanaša na razdelitev nepremičnin.

“Vse nepremičnine smo v glavnem razdelili po legi, tako da je do parcele natančno določeno, da vse, kar leži v posamezni občini, pripada tej občini,” je povedal Kastelic.

Najtežavnejša razdelitev tega dela se je nanašala, kot je pojasnil, na prenos nepremičnin občanov, ki jih je Občina Trebnje prejela zaradi plačevanja oskrbnin v domu starejših. Tudi za te so se dogovorili, da jih bodo obravnavali teritorialno, prav tako tiste terjatve, ki so nastale pred 31. decembrom 2006.

“Tako se ne bo moglo zgoditi, da bi se ob smrti oskrbovanca, za katerega je oskrbnino plačevala občina, dve občini vknjiževali na njegovo premoženje v tretji občini,” je dogovor, ki se jim prav zaradi tega zdi smiseln, pojasnil Gole.

Glede počitniškega doma v Pavićini so se sporazumeli, da ostane v lasti Občine Trebnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.