Slovenija
19 ogledov

Tokrat razdelili še nepremičnine

Župani Maver, Kastelic in Gole bodo morali podpisovati še tretjič, ko se bodo do Žurnal24 main
Sporne terjatve iz oskrbnin občanov in počitniški dom v Pavićini.

Alojzij Kastelic, Anton Maver in Rupert Gole, župani Trebnjega, Mokronoga - Trebelnega in Šentruperta, so včeraj podpisali drugi del delitvene bilance nekdanje trebanjske občine, ki se nanaša na razdelitev nepremičnin.

“Vse nepremičnine smo v glavnem razdelili po legi, tako da je do parcele natančno določeno, da vse, kar leži v posamezni občini, pripada tej občini,” je povedal Kastelic.

Najtežavnejša razdelitev tega dela se je nanašala, kot je pojasnil, na prenos nepremičnin občanov, ki jih je Občina Trebnje prejela zaradi plačevanja oskrbnin v domu starejših. Tudi za te so se dogovorili, da jih bodo obravnavali teritorialno, prav tako tiste terjatve, ki so nastale pred 31. decembrom 2006.

“Tako se ne bo moglo zgoditi, da bi se ob smrti oskrbovanca, za katerega je oskrbnino plačevala občina, dve občini vknjiževali na njegovo premoženje v tretji občini,” je dogovor, ki se jim prav zaradi tega zdi smiseln, pojasnil Gole.

Glede počitniškega doma v Pavićini so se sporazumeli, da ostane v lasti Občine Trebnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.