Toliko boste za liter bencina in dizla odšteli v torek

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Če vlada ne bo spremenila uredbe, ki določa cene goriv, nas v torek čaka pocenitev.
Oglej si celoten članek

Ker smo v minulem 14-dnevnem obdobju na trgih spremljali pocenitev surove nafte ter krepitev evra v primerjavi z dolarjem, bodo regulirane cene pogonskih goriv nižje, napovedujejo novinarji Financ.

Trenutno liter bencina stane 1,464 evra, od torka naprej naj bi bil več kot osem centov cenejši, 1,38 €. Ob tem na Financah dodajajo, da je ocena manj zanesljiva kot pri dizlu zaradi visoke nihajnosti cen in opaznih razlik v ceni različnih kotacij.

Kakšne pa bodo po 6. decembru cene dizelskega goriva? Dizel se je v minulem tednu pocenil izraziteje kot bencin, cena se je v Sloveniji na črpalkah ob regionalnih cestah znižala s 1,718 na 1,623 evra. Na Financah pričakujejo, da bo v torek liter dizelskega goriva v Sloveniji stal 1,53 evra.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 21:06 3. December 2022.

    To bo zadnje nižanje cen goriv za nekaj časa, saj v ponedeljek začne veljati t.i. kapica na uvoz nafte iz …

  • 19:08 3. December 2022.

    Omejitev marž očitno dela čudeže. Mogoče bi morali poskusiti še na drugih področjih.

  • 17:01 3. December 2022.

    Treba je, vzdževat monopol Petrola, cena goriv za uporabnike je, drugotnega pomena. Vizjakove delnice ne bodo izgubile vrednosti to je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.