Slovenija
128458 ogledov

Toliko boste za liter bencina in dizla odšteli v torek

OMV bencin Anže Petkovšek
Če vlada ne bo spremenila uredbe, ki določa cene goriv, nas v torek čaka pocenitev.

Ker smo v minulem 14-dnevnem obdobju na trgih spremljali pocenitev surove nafte ter krepitev evra v primerjavi z dolarjem, bodo regulirane cene pogonskih goriv nižje, napovedujejo novinarji Financ.

Trenutno liter bencina stane 1,464 evra, od torka naprej naj bi bil več kot osem centov cenejši, 1,38 €. Ob tem na Financah dodajajo, da je ocena manj zanesljiva kot pri dizlu zaradi visoke nihajnosti cen in opaznih razlik v ceni različnih kotacij.

Kakšne pa bodo po 6. decembru cene dizelskega goriva? Dizel se je v minulem tednu pocenil izraziteje kot bencin, cena se je v Sloveniji na črpalkah ob regionalnih cestah znižala s 1,718 na 1,623 evra. Na Financah pričakujejo, da bo v torek liter dizelskega goriva v Sloveniji stal 1,53 evra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 21:06 03.december 2022.

    To bo zadnje nižanje cen goriv za nekaj časa, saj v ponedeljek začne veljati t.i. kapica na uvoz nafte iz Rusije, obenem pa je OPEC zmanjšal proizvodnjo nafte za 2 milj.sodčkov na dan. Zna se zgoditi, da bo cena surove ...prikaži več nafte porasla na 100 ali več dolarjev, s tem pa tudi proizvodnja goriv.

  • Igorgeus 19:08 03.december 2022.

    Omejitev marž očitno dela čudeže. Mogoče bi morali poskusiti še na drugih področjih.

  • Ender3 17:01 03.december 2022.

    Treba je, vzdževat monopol Petrola, cena goriv za uporabnike je, drugotnega pomena. Vizjakove delnice ne bodo izgubile vrednosti to je že jasno..