Toliko boste za liter bencina in dizla odšteli v torek

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Objavljamo predvidevanja oz. napovedi za nove cene bencina in dizla, ki bodo v veljavo stopile v torek, 28. marca.
Oglej si celoten članek

Pri spletnem časopisu Moje finance so pripravili novo analizo in napoved novih cen bencina in goriva. Spomnimo: 14-dnevno regulacijsko obdobje se zaključi v ponedeljek ob 23.59, v torek ob polnoči v veljavo stopijo nove cene. Kakšne bodo, so skušali ugotoviti kolegi z omenjenega časopisa. 

Avto Naftni velikan ne verjame več v bencinske črpalke

Kaj bo s ceno bencina?

Trenutna regulirana cena bencina na bencinskih črpalkah izven avtocestnega obroča znaša 1,374 evra na liter. Kolegi s spletnega časopisa Moje finance so na podlagi gibanja cen na sredozemskem trgu in gibanjem evra (ta je zaradi bančnih težav v ZDA pridobil v primerjavi z dolarjem) ugotovili, da bo – v kolikor država ne bo višala trošarin – cena 95-oktanskega bencina padla, in sicer predvidoma na 1,34 evra na liter, torej približno tri cente in pol manj, kot je zanj treba odšteti zdaj. Prihranek ob 50-litrskem rezervoarju: 1,7 evra. A ob morebitnih pocenitvah, pri Mojih financah dodajajo, da ne "bodo presenečeni, če bo vlada pocenitve izkoristila za povišanje trošarin". 

Intervju Marsikateri mehanik bo videl, kako je pripravljen

Kako se bo gibala cena dizla?

Podobno kot pri 95-oktanskem bencinu tudi pri dizlu kolegi z Mojih financ pričakujejo padec cen, saj se je dizel na sredozemskem trgu pocenil, prav tako tudi tukaj vlogo odigra padec dolarja v odnosu na evro. "Pričakujemo, da bo v torek liter dizla stal 1,445 evra, oziroma šest centov manj," pišejo pri Mojih financah. Trenutna cena dizla sicer znaša 1,504, prihranek ob 50-litrskem rezervoarju bi tako znašal 2,95 evra. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:19 27. Marec 2023.

    Slovenistan drvi v propad,vlada odstopi.!!

  • 21:10 25. Marec 2023.

    Skoraj gotovo bo vlada dvignila trošarine, ker se kašče prehitro praznijo. Financirati je pač potrebno nenasitni javni sektor, ki jo …

  • 18:38 25. Marec 2023.

    Cene goriv so ugodne , ker še vedno vozimo gorivo , ki ima izvor v Rusiji ! Seveda financiramo vojno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.