Toliko denarja je šlo za črni petek

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Koliko smo zapravili na črni petek in koliko teden prej?
Oglej si celoten članek

Finančna uprava RS je objavila podatek o tem, koliko smo Slovenci zapravili na črni petek. Kot so nam pojasnili, so analizirali podatke iz davčnih blagajn, ki so pokazali znesek 120 milijonov evrov. 

Zanimalo nas je, koliko denarja zapravimo na čisto običajen petek. Na Finančni upravi so tako pogledali podatke za petek, 22. novembra. "V petek 22. novembra smo Slovenci zapravili 88,7 milijona evrov," nam je povedala Barbara Škrinjar, tiskovna predstavnica FURS. 

Znesek na črni petek je tako za dobrih 31 milijonov višji od zneska na "običajen" petek. 

Foto Črni petek: Popusti do 78 % poskrbeli za prometni kolaps!

Trgovci so pričakovali veliko zanimanja. "Vrednost nakupovalne košarice je tekom celotnega novembra in decembra višja kot običajno, kar je še toliko bolj izrazito v času trajanja posebnih akcijskih ponudb za črni petek in spletni ponedeljek, saj kupci hkrati kupijo več izdelkov," nam je pred črnim petkom pojasnil Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor družbe Big Bang. Na mimovrste so v času popustov v sklopu črnega petka beležili za kar 150 odstotkov višjo prodajo, pri čemer je povprečna vrednost nakupa znašala malo nad 100 evrov. Da kupci novembra in decembra za nakupe namenijo okrog 20 odstotkov več kot sicer, potrjujejo tudi pri spletnem trgovcu EnaA.com.

Črni petek Na črni petek denarnice odpremo bolj na široko

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.